Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Baharatlı tavuk güveci

Tavuk etlerini, maydanoz sapları ve baharatlarla birlikte haşlayıp, didin. Aynı suda küçük doğranmış sebzeleri üç dakika kaynatın, bezelyeyi katın. Beş dakika daha pişirip, süzün. Tavuk etiyle sebzeleri karıştırın, güveç kaplarına paylaştırın. Sosu için, soğanları margarinde kavurun. Unu ekleyip, iki dakika daha karıştırın. Tavuk suyunu, kremayı, hindistancevizini ekleyin, koyu bir kıvam alana dek pişirin. Güveçlerin üzerine sosu gezdirip. 200 derecelik fırında pişirin.
1 adet tavuk göğsü
Yarım demet maydanoz sapı
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 adet patates
1 adet soğan
Kırmızıbiber, karabiber, tuz Sosu için:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı krema l1 çorba kaşığı hindistancevizi
Yarım demet maydanoz

İrmik çorbası
Bir kabın içinde margarin ve irmiği kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip, küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir kapta yağ ilave etmeden, domatesleri beş dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edip, salça ve kavrulmuş irmiği ekleyin. 10 dakika kaynatıp, tuzunu ayarlayın.
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı irmik
3 adet domates
4 su bardağı et suyu veya su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

Kayısılı tart
Bisküvileri robotta çekip, toz haline getirin. Margarini eritip, bisküvilere karıştırın. Fırında 5-6 dakika pişirin. Kompostoyu süzün. Kayısı tanelerini iri parçalar halinde tartıp, üzerine dizin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, krema ile karıştırın. Kayısıların üzerine dökün. Buzdolabında iki saat bekletip, servis yapın.
1 paket pötibör bisküvi
100 gr. margarin
1 kutu kayısı kompostosu
3 paket bitter çikolata
2 kutu krema

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA