Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğanlı kiş

1 demet taze soğan
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Kekik
Unu, yoğurt, yumurta ve iki çorba kaşığı tereyağıyla yoğurup dinlenmeye bırakın. Taze soğanı jülyen, kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. Üzerine doğranmış sivri biber, beyaz peynir, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek karıştırın. Hamuru kalıba elinizle bastırarak yayın. Üzerine delikler açın. Soğanlı harcı hamurun üzerine yayın. Kalan tereyağını parçalar halinde harcın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirin.

Sodalı börek
1 adet kabak
100 gr. lor peyniri ve beyaz peynir
1 şişe soda
1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet yufka
Tuz
Karabiber
Kabağı rendeleyip ufalanmış peynirleri, tuz ve karabiberle karıştırın. Başka bir kapta da soda, yumurta ve zeytinyağını karıştırın. Yağlanmış tepsiye iki adet yufkayı buruşuk bir şekilde üst üste koyun. Üzerine kabaklı harcı yayın. Üzerine diğer yufkayı yine buruşuk bir şekilde kapatın ve dilimleyin. Üzerine sodalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Fındıklı kurabiye
3 adet yumurtanın akı
1 su bardağı toz şeker
200 gr. fındık
Yumurta aklarını, bir tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Üzerine azar azar toz şeker ilave edip karıştırın. Renkli kağıt kek kalıplarına birer kaşık yumurtalı karışımdan koyun. Ortalarına birer fındık tanesi yerleştirin. Kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirip 150 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA