Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İç Pilav

Dolmalık fıstığı ve soğanı tereyağında kavurun. Yıkanmış pirinci ve toz şekeri ekleyip beş dakika pişirin. Baharatları, suda bekletilmiş kuş üzümünü ve suyunu ilave edip 20 dakika pişirin. Küçük doğranmış ciğeri, bir çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın. 10 dakika demlendirin.
MALZEMELER
50 gram ciğer
1 adet soğan
1 demet maydanoz ve dereotu
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı
Yenibahar
Tarçın
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker

Ispanaklı fırın patates
Ispanağı su ilave etmeden iki dakika haşlayın. Sıkıp irice doğrayın. Tuz ve karabiber koyun. Halka doğranmış patatesleri tuzlu suda iki dakika haşlayın. Yağlanmış fırın kabının ortasına halka doğranmış domates ve dilimlenmiş dil peynirini yerleştirin. Etrafına ıspanakları koyun. Patatesleri kabın dış kenarına balıksırtı döşeyin. Tuz, karabiber ve kaşar peynirini serpin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
750 gr. patates
500 gr. ıspanak yaprağı
2 adet domates
1 su bardağı kaşar peyniri
300 gr. dil peyniri
Tuz
Karabiber

Künefe
Kadayıfı tereyağı ile iyice karıştırın. İkiye ayırıp yarısını yapışmaz yüzeyli bir tavaya döşeyin. Dil peynirini elinizle didikleyip üzerine koyun. Kalan kadayıfla peynirin üzerini kapatın. Başka bir tavayı üzerine kapatın ve ocağa koyun. Tavaları alt üst ederek tatlının iki tarafını da kızartın. Su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip üç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak şerbeti künefenin üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1/2 kg. kadayıf
200 gr. dil peyniri
100 gr. tereyağı Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA