YAZARA MAİL GÖNDER Pekmezli Revani

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pekmez, şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. , kakao ve şekeri çırpın. Üzerine sıvı malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Un, irmik, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek yavaş yavaş çırpın. Karışımı yağlanmış kalıba dökün, 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti dökün. Cevizle süsleyerek servis yapın. (8 kişilik)

MALZEMELER

3 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
3 su bardağı su

Mantar kurabiye
Kıyılmış ceviz, un, nişasta, yumurta akı ve pudra şekerini karıştırın.
İçine kakao ve erimiş tereyağını da ekleyip yoğurun.
Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın, ortasına şişe kapağıyla bastırın. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerine bir miktar pudra şekeri serpip soğumaya bırakın. (6 kişilik)

MALZEMELER
3 adet yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
1.5 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
3 çorba kaşığı nişasta ve un

etli patlıcan
Eti tereyağında kavurun. Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyin. Et, suyu tamamen çekene dek pişirin. Doğranmış soğan, sarımsak, patlıcan, tuz, karabiber ve pul biberi harmanlayın.
Yarısını tencereye koyun, üzerine eti dökün. Kalan patlıcanlı karışımı üzerine yayın. Yeteri kadar sıcak su koyarak pişirin. (4 kişilik)

MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
5 adet patlıcan
2 adet kırmızı soğan
4 diş sarımsak
15 adet kiraz domates
5 adet sivri biber
Tuz, karabiber, pul biber



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.