Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Celal ile Ceren'e kumpas!

Şahan Gökbakar'a, yaklaşan tehlikeyi ilk haber veren bendim galiba.
Twitter'da, 'Celal ile Ceren'in dünyaca ünlü sinema sitesi imdb.com'un en kötüler listesi 'imdb bottom 100'e girdiğini yazmıştım.
Ben yazdığımda filmin notu 2.9'du ve oy verenlerin sayısı 2 bini bile geçmemişti. Oy dağılımı da şimdiki gibi anormal değildi.
Tahminime göre, insanlar gerçekten beğenmedikleri için düşük oy veriyordu.
Çünkü bu sitede oy kullanmak için bayağı detaylı bir üye formu doldurmak gerekiyor.
Tabii yanılıyor da olabilirim; baştan beri birileri organize şekilde düşük oy kullanıyor da olabilir.
Sonra Şahan Gökbakar, Twitter'a şunu yazdı: "La şu imdb'ye vakit ayırıp benim filmimi 2.2 yapmaya uğraştığınız kafayı derslerinize verseydiniz, şimdi atomu parçalardınız."
Ve düşük oy verenlerin sayısı çığ gibi arttı...
Öte yandan Gökbakar, yorumunda haklı çıktı. İnci Sözlük ve Ekşi Sözlük yazarları, sitelerinde organize bir şekilde 'Celal ile Ceren'e düşük not verdiklerini yazıyor.
Hatta taktik bile değiştirmişler; işte Ekşi Sözlük'teki yorumlar:
'Celal ile Ceren'; 'imdb bottom 100'de 1 numara yapmak için organize olan İnci Sözlük ekibi tarafından yeni bir taktikle vurulmaya başlamış filmdir. Artık herkes 'Celal ile Ceren'in altında yer alan filmlere 10 puan vererek ortalamalarını yükseltip 'Celal ile Ceren'i daha alt sıraya çekmeye çalışmaktadır. Puanlama yapan Ekşi'cilere duyurulur.
'imdb bottom 100' listesinde 1.8 oy ortalaması ile gelmiş geçmiş en kötü 26'ncı film olmasının sebebi, İnci Sözlük'ün bir ziyarette bulunuyor olmasıdır.
Yıllar sonra imdb'ye giriş yapmamı sağlamış film. Tabii ki 1 verdim; ne sandın Şahan?

ORGANİZE İŞLER BUNLAR!
İnci Sözlük ekibi tarafından geliştirilen algoritmanın, meyvesini vererek listedeki yerini etkilediği film.
"İlk 25 filme 10 puan verdiğim film. Yetmedi; bu filmin altında olan diğer filmlere de 10 puan verdim.
Gerçekten biraz kasılsa, tarihin en kötü filmi diye imdb'de yerini alacak. Olayın trajikomikliğini bırakıyorum, gerçekten inanılmaz. Drogba'nın gelişinden daha inanılmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA