Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bizim çocuklarımız

Tekel işçilerinin eyleminde artçı şok: "İşçilere destek verdiği gerekçesiyle 24 çocuk, Çekmeköy Mehmetçik İlköğretim Okulu'ndan atıldı."
Ne o! Darbe döneminde miyiz! Benim de başıma Notre Dame de Sion'da okurken benzer bir olay gelmişti. 27 Mayıs sürecinde, Demokrat Partililere "hain" diye hitap eden askerlik hocamla sınıfta kavga etmiş, Menderes'in çiftliği satılmasın diye, okulda gizlice para toplamıştım. 7 gün uzaklaştırıldım; az daha beni de atacaklardı. Rahibelerin anlayışlı davranışı sayesinde, mektebime devam edebildim. Atılsaydım, bütün talebelik hayatım olumsuz etkilenecekti. Bir hafta uzaklaştırma ise, ilâç gibi gelmişti. Zira izinle "okulu asmama" fırsat vermişlerdi.
Cezada ısrar edilecekse, uyarı verilebilir; en kabadayısı, 3-5 gün okuldan uzaklaştırılır.
Okuyan çocukların aileleri fukara; yürüyüş mesafesinde gidecekleri başka eğitim kurumu da mevcut değil. Gençlerin sosyal konularla ilgilenmelerine aslında sevinmeliyiz; sorgulamalarına, tepkilerini koymalarına... velhasıl koyun gibi davranmamalarına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA