Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ergenekon-Danıştay irtibatı

"Ergenekon" lâfı, ancak 2007'nin Haziran ayından itibaren duyulmaya başlandı. (Hrant Dink'in suikasta uğradığı dönemde Ergenekon bilinmiyordu) 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de emekli astsubay Oktay Yıldırım'a ait el bombaları ve 26 Haziran 2007'de, Eskişehir'de emekli binbaşı Fikret Emek'e ait el bombaları bulundu. Bu bombaların, Cumhuriyet gazetesine yönelik eylemde kullanılan 3 el bombasıyla benzerliği ortaya çıktı. Bunun üzerine Savcı Zekeriya Öz, Danıştay olayını tekrar incelemeye aldı. Bu soruşturma daha sonra Ergenekon örgütü soruşturmasına dönüştü ve 21 Ocak 2008'de emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün tutuklanmasıyla, olaylar derinleşti.

***

Danıştay davası, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü ve karara bağlandı. Ergenekon davası ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyordu. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozdu; Ergenekon davasıyla aradaki irtibat yüzünden her iki davanın birleştirilmesine karar verdi. 8 Mayıs 2009'dan itibaren, Danıştay ve Ergenekon davaları bir arada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Bu arada TÜBİTAK, Danıştay'daki kameraların kaydettiği görüntülerin saldırıdan bir gün önce silindiğini tespit etti. "Kameralar arızalı" denildiği tarihte kayıt yapılmış ama bir kısmı silinmişti. (Acaba bütün bu karanlık işleri Alparslan Aslan'ın şeyhi Salih Kunter mi çeviriyordu?)

***

Görüldüğü gibi birçok somut bilgi, belge ve farklı mahkeme kararları mevcut. Ama Avcı çıkıyor, oturduğu yerden ahkâm kesiyor. "Danıştay saldırısıyla Ergenekon'un birleştirilmesini önledi, bu yüzden Ahmet İlhan Güler İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden alındı" diyor. Üstelik bütün bunu, Gülen cemaatinin tertibi olarak takdim ediyor.

***

"Cemaatin Emniyet'teki imamı" diye isminden bahsettiği Osman Hilmi Özdil araştırılabilir. Bu şekilde bir icraatı varsa, deliller Avcı'dan istenebilir. Ayrıca, sahte isimlerle sadece telefon İMEİ numarasıyla dinleme yapılıp yapılmadığı hususunun da üzerine gidilebilir. Ama diğer konularda, Hanefi Avcı'yı, böylesine kesin bir dille cemaati suçlamaya iten saikler nedir? Avcı'yı kim, neden dinledi? Avcı kiminle bu kadar gizli tutmak istediği bir konuşmayı yapıyordu? Acaba şantaja mı maruz kaldı? Yoksa korkuya mı kapıldı?

***

İSTANBUL İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, Dink suikastındaki ihmalinden dolayı görevden alındı. Avcı'ya göre, Danıştay ile Ergenekon irtibatını kurmadığı için görevden alınmış. Bu da cemaatin bir tertibiymiş! Dink suikastındaki ihmalinden dolayı Fethullahçı olarak takdim edilen Ramazan Akyürek de, görevden alındı. Peki bu kimin tertibiydi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA