Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Yaşar Doğu'nun torunu buz hokeyi takımında

Kış sporlarında biraz hareketlenmeyle bile önemli başarılara ulaşmak mümkün. Mesela Erzurum Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'ın oğlu bugün 14 yaşında. Üç yıldır kayakla atlıyor. Erzurum'daki kulelere en çok sevinenlerden biri olan Muhammed İrfan Çintimar, Polonya'daki Avrupa Yıldızlar Yarışması'ndan bronz madalyayla dönmüştü.
Curling gibi henüz emekleme devresinde olduğumuz bir sporda Bayan Milli Takımı, Avrupa C Ligi'nden B'ye terfi etmeyi başardı. Curling ve buz hokeyi dışında sürat patenindeki takım yarışlarında da kısa sürede iddialı hale gelip Avrupa kontenjanıyla olimpiyat vizesi almak bile mümkün.
Buz hokeyinde özellikle bayanlarda birkaç yıl içinde Avrupa çapında iddialı bir ülke olabiliriz. Üniversite Oyunları'na hazırlanan takımın Bulgaristan'ı 3-2 yendiği maçın bir bölümünü yerinde izlerken takımda Yaşar Doğu'nun torunu, Gazanfer Doğu'nun kızı Sinem Doğu'nun (10 numara) ve bir de ABD'den (Philadelphia) transfer (Dilara Elif Sözen) bulunduğunu öğrendik.

SPORCULARIN ÖDÜL İÇİN ÖNÜ AÇIK
Kış sporlarıyla ilgili önemli bir nokta daha var. Yönetmelikte ödüller için sadece olimpik branş yazıyor. Yaz ve kış olimpiyatlarının ödülleri aynı. Dolayısıyla çıkacak uluslararası düzeyde sporcular için Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile olimpiyatlarda elde edilecek başarılarda ciddi bir ödül potansiyeli bulunuyor. Bu da Erzurum gibi bir kış sporları merkezinin olduğu bölgede çok önemli bir motivasyon oluşturabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA