Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

BDP'li vekillerin hesabı

BDP'li vekillerin nevruz kutlamalarına gölge düşüren fotoğrafları, toplumsal hafızanın derinliklerinde yerini aldı. Acaba Bengi Yıldız ve Sebahat Tuncel'i hangi nedenler taşlı, tokatlı profile taşıdı? Barış adına siyaset yaptığını iddia eden iki vekil nasıl oldu da şiddet gösterisinin aktörüne dönüştü? Bu soruların yanıtları hem dünde hem de bugünde gizli... Düne ait olanı belli. Sevahir Bayındır. Geçtiğimiz yaz, terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonları protesto mitingine katılan Bayındır'ın, panzerden sıkılan tazyikli suyla yere düşerek kalçasını kırması... Kitlesel eylemlere önderlik yapan Kürt siyasetçiler Bayındır olayını unutmadı ve bir gün rövanşını almayı bekledi!
Meselenin bugüne ilişkin yönü ise BDP'nin iç dinamikleri ile ilgili. Daha doğrusu, listeye girme ve seçilme garantisi ile bağlantılı. Asla kabul edilemez saldırganlıkta bir neden de İmralı'ya, Kandil'e ve tabana kendini gösterme güdüsü. Sözde gerilla kıyafetine bürünme şovu, polise kafa tutma denemesi hep bu yüzden.
Ve şimdi "sivil itaatsizlik" söylemi.
Öyle anlaşılıyor ki BDP, silahlı güçlerin baskısı ile 12 Eylül 2010 referandumu sırasında bölge halkı üzerinde kurduğu tahakkümü, 12 Haziran 2011 genel seçimlerine kadar sürdürme telaşında. Endişe verici olanı ise... Etnik siyaset dışındaki merkez siyaset temsilcilerinin bölgedeki seçim çalışmalarının ya engellenecek ya da sindirilecek olması!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA