Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Akıncılar ile bekle-gör’cüler

Cityscape Global 2016 için Dubai'deyiz. Burada dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı yapılıyor ve Türkiye, geniş katılım sağlıyor. Uçaktaki işadamlarımız Körfez sermayesi yanı sıra küresel yatırımcıyı ülkeye çekme gayretinde...
CNR Fuarcılık sahibi Ceyda Erem'i gördüm uçakta; "darbe girişimi işlerimizi durdurmadı, aksine daha fazla gayret gösterir olduk" diyor. Özak Gayrimenkul'ün sahibi Ahmet Akbalık "dünyalının ikinci vatanı" projesinin Türkiye için büyük fırsat taşıdığı görüşünde ve Dubai çıkarmamıza inanıyor.
Sabah Gazetesi olarak başından beri kentsel dönüşüm dâhil, mütekabiliyet ve devamındaki bütün gayrimenkul projelerinin fikir platformu olduk. Bu akşam sektörün büyük aktörleriyle düzenlediğimiz buluşmada, "15 Temmuz sonrasında daha güçlü hale gelen Türkiye için" daha fazla neler yapılabilir konusunu tartışacağız.
Darbeci haydutları tepeleyeli neredeyse... Bu süreçte 2 tür işadamı gördüm: Büyük çoğunluk, "bekle-gör" tuzağına düşmüş, artık her neyi bekliyorsa, "efendim savaş ortamı var, güven azaldı" türküsünde... Beklediği, yeniden huzur ve güven ortamı ancak farkında olmadıkları, bundan sonra dünya, "karmaşada yol almak" stratejileriyle yürüyecek.
İkinci tür işadamı ise Dubai uçaklarını dolduran türden... Darbe girişim gecesi sabahında TİM heyeti Panama yoluna çıkmayı ertelemedi. Başkan Mehmet Büyükekşi "duramazdık zira ülkenin kendini savunması için dövize, ihracata ihtiyacı var" diyordu.
Benim anladığım, ekonominin akıncılarını "zafer", bekle-gör'cüleri ise "hezimetin" beklediğidir. Zira ordusu savaşta iken bekleyip görülecek olan, akıncıların zafer peşinde koştukları olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA