Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Whiplash; sahi hayat neden ibaret?

Bu hayatta başarmayı en çok istediğiniz şeyi düşünün. Düşündünüz mü? Şimdi gidin vizyondaki "Whiplash"i izleyin ve bir daha düşünün.
Başarmak, arzulamak, çalışmak, bedenini ve ruhunu ortaya koyup sınırlarını zorlamak üzerine müthiş bir film, bu yılın hatta son yılların en iyisi.
Sporcular, atletler, müzisyenler, yazarlar, yönetmenler, gazeteciler, aşçılar ve diğerleri... Bir işin en iyisi, bir numarası, ustası olmak demek ondan başka her şeyden vazgeçmek, sonsuz bir bağlılık ve tutkuyla sadece ondan vazgeçmemek demektir. Bunu göze alabilecek kadar âşıksan ona, oysa eğer nefesin, hücrelerin, kalbin zaten kafadan en iyisisin.
Şu önere önere bitiremedikleri, mazeretlemekten bıkmadıkları "Kendini ifade etmek" durumu var ya; işte o, durmadan konuşmak, anlatmak, açılmak falan değil. Yok, o şekli yalan. İşin sırrı kapasitenin sonuna kadar gitmeyi göze almak.
Usta dediğin şöyle baba bir ustanın elinden çıkar. Delirir, odaklanır, zorlanır, yalnızlaşır, eli yüzü kalbi kanar, hırslanır, dayak yer, köşeye sıkışır, başka şansı yok.
Arkadaşından, rahatından, özgürlüğünden, muhabbetinden, keyfinden, aşkından, alınganlıklarından, korkularından vazgeçmedikçe bir numara olmak imkânsız.
Ha değer mi? Hayat bundan ibaret mi? O tartışmaya daima açıktır.
Sahi hayat neden ibaret ki?
Dikkatimizi dağıtan binlerce şey var. Vızır vızır beynimizi yiyorlar. Yakaladıkları an çekip sanal dünyalarında uyuşturuyorlar bizi. Çok meşgulüz ama bir halt yaptığımız yok. Yani bi'şeyleri kovalıyoruz ama elde avuçta kayda değer bi'şey yok. O yüzden yeni ustalar, kahramanlar, hayranlık uyandıran yetenekler pek çıkmıyor değil mi?
Dikkat dağılması demişken. Dün internetteki haber sitelerinde gelişmelere göz atarken yılların sanatçısı Gülriz Sururi'nin pilates yaparkenki fotoğraflarını gördüm. Altında beyaz üstüne çiçekli bir çorap (ya da tayt anlayamadım) uzanmış... "Ne güzel bu yaşta sağlığına önem veriyor, maşallah" takdiri ile "Ahh, keşke (bari) onu böyle görmeseydim" sıkıntısı arasında sıkıştım kaldım.
Merak ettiğim soru şu; herkes kendini çok mu beğeniyor? Hasta mı herkes kendine?
Geçen hafta en çok Gupse Özay'a güldüm. YouTube kanalı gupseozaytv'de yarattığı Yıldız Göğ tiplemesiyle burçların 2015 yorumlarını yapıyor Gupse. Çok zekice, bugüne kadarki en iyi tiplemesi. Pardon ne demişlerdi? Kadından komedyen olmaz mıydı? Gupse ne peki? Lütfen çekilebilirsiniz.
Ha unutmadan gülmek, eğlenmek, coşmak demişken oyuncu, yazar Sermiyan Midyat pazar akşamları saat 20.00'de Beşiktaş'taki BKM Mutfak'ta stand-up gösterilerine başladı. Biz bu akşam gidiyoruz. Haberiniz olsun. Lodosunuz tutmasın. İyi pazarlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA