Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sıfır makyaj Çağla

'Kızım bakkala giderken bile bakımlı, en güzel halinde olacaksın' demekten bıkmayan annemi ben de dinlememekten bıkmadım.
Benimkisi tamamen özelden genele taşmış bir isyan. Biz kadınların üstüne öyle bir misyon yüklediler ki taşınır yük değil.
7/24 cillop gibi, taş gibi, moda dergisinden fırlamış gibi görünmek zorundayız sanki.
Yahu o dergilerdeki kızlar bile dergilerdeki gibi değilken biz neyin mücadelesini veriyoruz, anlamıyorum ki.
Neyse efendim, özellikle ünlü kadınlar söz konusu olunca, onları 'makyajsız' görmeye tahammülümüz yok.
"Ayyy makyajsız mı?" derken bir tiksinme, bir aşağılama, bir yerme ifadesi geliyor ki yüzlere, böyle zalimlik görülmemiştir a dostlar. "Ayy donsuz mu?", "Ayyy bacakları kıllı mı?", "Ayy çişli mi?" daha iyi yani.
Geçen yıl hatırlıyorum şarkıcı Gülşen'i otomobilinde giderken çekmişler "Şok!
Şok! İşte karşınızda makyajsız Gülşeeen
" dış sesiyle ekranda fırıl fırıl döndürmüşlerdi. Oysa kızın dudağında kıpkırmızı ruj vardı yani. Maksat Gülşen'in sinirini bozmak, kötü göstermek işte.
Makyajsızlık sanki kabahat, sanki eksiklik, çirkinlik.
Tamam kabul! Ünlüleri işlerinden dolayı hep ekranda, sahnede en iyi halleriyle görüyoruz ama biraz da dönüp kendimize baksak. Sanırsınız herkes sabah uyandığında Adriana Lima. Biraz aynalarla muhabbetimizi ilerletelim diyorum arkadaşlar.
Mesela Kadınlar Günü'nde Çağla Şikel Instagram hesabından makyajsız halini paylaşmış. Iyyy ne fenaymış. Orada fena olan Çağla Şikel'e bakan gözler.
Dün spordan çıktım benimle fotoğraf çektirmek isteyenler oldu, çektirdik, gülüştük, karşılıklı beğenileştik. Yanımdaki arkadaşım pek şaşırdı "Sen de maşallah sıfır makyaj fotoğraf çektiriyorsun, inanmıyorum yani."
Valla inan canım, malzeme bu. Birilerine kendimi beğendireceğim diye sabah akşam fondotenle, rimelle, allıkla, doğru ışıkları, açıları kovalayarak gezemeyeceğim.
Gençlik, pürüssüz cilt, sımsıkı vücut geçer gider bir gün. Kendimize bakalım evet ama uzun vadeli mutluluk için esas yatırımlarımızı aklımıza, ruhumuza, sevdiklerimize yapalım değil mi?
Yazıyı toparlarken Çağla Şikel'i de cesaretinden dolayı tebrik etmek isterim (maalesef kendin gibi görünmek cesaret işi). Cümlemize böyle özgüvenler, "eeeh başlarım muhabbetinize"ler lazım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA