Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Birkaç not

SABAH'TAN MEKTUP

17-25 Aralık 2013 darbe girişiminden bu yana Paralel Yapı'ya Türk medyasında en güçlü projektörü SABAH tuttu. Devletin içine çöreklenen yapıyı ilmik ilmik çözmeye çalıştık.
Örneğin, Paralel'in devletin her birimine, toplumun her kesimine atadığı "İmamlar"ı Türk kamuoyu SABAH'tan öğrendi.
Aynı şekilde, polisteki, yargıdaki, eğitimdeki yapılanmayı da tuğla tuğla SABAH ortaya çıkardı.
Bugün "Şah" diyoruz: Manşetimizde Paralel Yapı'nın en üst düzey organını duyuruyoruz. 12 kişiden oluşan Yüksek Şûra. Ya da onların tanımıyla "Başyüceler Şurası".
Bu müthiş gazetecilik başarısı için Özel İstihbarat Servisimiz'i ve elbette onun yöneticisi Abdurrahman Şimşek'i yürekten kutluyorum. Geçen hafta içinde, perşembe günü, Türk basınının bir duayeni sessiz sedasız veda etti: Bölge gazeteciliğinin ustası Saruhan Ayber'i kaybettik. Başımız sağolsun.
Ayber'le uzun yıllar birlikte çalıştım. Yeni Asır'da. İyi anılarım da oldu, kötüler de. Ölünün arkasından iyi konuşulduğu için kötü anıları belleğimden sildim.
Bu arada iki adrese sitemlerimi iletmek isterim.
İlki sevgili Hıncal Uluç'a: Ayber'in ölümüyle ilgili yazısında "Tek bir gazete daracık sayfalarında iki satırlık, minnacık bir haber yaptı" dedi. Oysa SABAH birinci sayfadan duyurmuştu: "Yeni Asır'a çok emeği geçen Saruhan Ayber'i kaybettik" başlığıyla.
İkinci sitemim Yeni Asır'a: Onca yılını vermiş, genel yayın yönetmenliğine, CEO'luğuna kadar yükselmiş Saruhan Ayber için hiç değilse bir özel sayfa hazırlamalarını beklerdim. Erkin Usman'ın iki-üç paragraflık ajanstan alınma biyografik yazısıyla geçiştirdiler. Birinci sayfada da mini minnacık bir anonsla yetindiler. Üzüldüm.
Anlıyorum; Saruhan Ayber döneminden gazetede -Erkin Usman ve Gürkan Ertaç dışında- kimse kalmadı. O nedenle, Ayber adı şu anda Yeni Asır'ı hazırlayanlar için hiçbir anlam ifade etmiyor.
Ama hiç değilse, Ayber'le çalışmış olanlardan anılar derleyebilirlerdi. Birkaçını sayayım: Dinç Bilgin, Güngör Mengi, Erdal Şafak, Halit Kakınç, Osman Gencer, Hamdi Türkmen, Rıdvan Kaynar, Gönül Soyoğul...
Ve son not.
Bu köşede bir süredir "SABAH'tan Mektup" dışında düzenli olarak yazılarım yayınlanmıyor. Sorumluluğun yarısı ilan servisimizde, yarısı da bende.
Ama söz. En geç ay başından itibaren yazılarımı haftada 3-4'e çıkaracağım.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA