Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Lüks markalar Cenevre'de yoldan çıktı

Cenevre Otomobil Fuarı, lüks markaların SUV rekabetine sahne oldu. Büyüyen SUV pazarına giren Bentley'den sonra Maserati de, ilk modelini Cenevre'de tanıttı

Dünyada hızla yayılan SUV (Sport Utility Vehicle- Spor Amaçlı Taşıt) modasına lüks markalar da uydu. Bentley, Aston Martin, Lamborghini, Ferrari SUV pazarına göz kırparken Bentley ve Maserati elini çabuk tutan iki marka oldu. Bu yıl 86'ncısı düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda seri üretim modelleri sergilendi. İtalyan lüks ve sportif otomobil markası Maserati'nin SUV modelinin adı Levante oldu. Cenevre'de dünya tanıtımı yapılan model, İtalya- Torino'da Mirafiori tesislerinde üretiliyor. Avrupa pazarları için ilkbaharda satışa sunulacak Maserati Levante, diğer pazarlarda ise yılsonuna kadar yollara çıkacak. Kaputun altında üç farklı güç ve benzin ile dizel seçeneğine sahip 3.0 litre hacimli V6 motor bulunuyor. Benzinli motorlar 350 ve 430 beygir güç, dizel motor 275 beygir güç üretiyor. Tüm motor seçenekler turbo besleme, 8 ileri otomatik şanzıman, dört tekerlekten çekiş ve ayarlanabilir süspansiyon sistemiyle destekleniyor.

BENTLEY'DEN BENTAYGA
Lüks marka Bentley'in SUV modelinin adı ise Bentayga First Edition. Bentley, bu modelin üretim adedini, motor gücünün metrik değeriyle eş tutuyor. 608 bg güce sahip otomobilden 608 adet üretilecek.

SKODA'DAN HİBRİD TEKNOLOJİSİ
Skoda, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı VisionS konseptiyle üreteceği yeni SUV'un ipuçlarını verdi. Dışarıdan şarj edilebilir hibrit teknolojisine sahip konsept, elektrik ve benzinli motorla birlikte toplam 225 beygir güç üretebiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA