Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Hazine buldu

Klişe olmuş birkaç cümleyi maç yorumu olarak yazabiliriz: Atan kazandı... İyi kalecin varsa maça tutunursun. Zor deplasmanda her türlü kazanmak önemli. Bu kadar pozisyona giriyorsan, atacaksın. Mazeretin olmaz... Çok zor bir rakibi yendi.
Biraz içeriğine girdiğimizde Fenerbahçe'de Osayi'nin bireysel becerisinin anahtar olduğu bir maç izledik. Bu tür oyuncular önemli. Özellikle Fenerbahçe'nin çok ihtiyacı vardı. Sıkışan oyunda adam eksiltmek büyük takımların olmazsa olmazıdır. Osayi Fenerbahçe'ye bu zenginliği getirdi.
Bu kadar pozisyona giren Hatayspor karşısında muhteşem Altay performansları izledik. Bir kaleci ancak bu kadar iyi oynar ve takımını da bu kadar oyunda tutar. Üç puanı da takımına kazandırır. Maçın en önemli ismi oldu. Başka bir bireysel performans da yine Boupendza'dan izledik. Her hafta rakip kim olursa olsun inanılmaz işler yapıyor. Muazzam bir oyuncu. Attığı gol, yılın gollerinden biri olabilir. Gol dışındaki yarattığı pozisyonlar da birbirinden değerliydi. Onunla birlikte Diouf ve Kamara da çok başarılıydı. İkinci yarı Fenerbahçe, çıkmakta çok zorlandı. Aslında oyun bir büyük takım için tam istediği şekle geldi. Çabuk çıkışlardaki top kayıpları ve yanlış tercihler, ön tarafta Thiam ve Valencia ile topu o bölgede tutamaması, Fenerbahçe'yi ikinci yarıda çok zorladı, çok da pozisyon verdi. Bu şekilde oynanan bir ikinci devrenin sonrasında Hatay gibi bir deplasmandan 3 puanla dönmek sezonun en büyük hazinesini bulmak gibi oldu. Bu kazanım derbi öncesinde çok değerli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA