Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Maçın özeti: GalatAlves

Bir kelime oyunuyla başlayacağım, maçın özeti GalatAlves... Yani Galatasaray ile Alves isminin karışımı çünkü G.Saray'a en büyük hizmeti o verdi. Kendi kalene üç gol bile atabilirsin, oyun içinde atılırsın, saygı duyarım... Zaman zaman Alves'ten böyle şeyler görüyoruz ama maç bu kadar iyi giderken böyle bir şey yapmak saygısızlık. Bekir'de kimimiz sarı, kimimiz kırmızı dedik. Alves'ten stattaki 35 bin kişi tek tek rica etse bunu yapmazdı. Başka kelime kullanmak istemiyorum.
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin İnönü'de, diğer takımların Kadıköy'de şansı azdır. Aynısı Arena ve Galatasaray için de geçerli... Buna rağmen Fenerbahçe'yi yakın dönemde hiçbir zaman bir derbi deplasmanında bu kadar iyi görmemiştim. Çok güvenli pas yapıp, Gökhan Gönül kanadından iyi hücumlar geliştiriyorlardı. Bunun sebeplerinden en önemlisi ilk yarıda ileri üçlüde yer alan Alper ile Kuyt'ın orta sahayı 5'lemesi oldu. Bu nedenle de ilk yarı Fenerbahçe lehine oynandı. Orta saha adeta 5'e 2.5'tu. Bunu değiştiren Alves'in kırmızı kartı oldu.
Prandelli, 10 kişi oynayan rakibine karşı Emre'yi oyuna geç müdahale etse de etkinliğini artırdı ve kazandı. Galatasaray'ın son bölümüne bakarsak Tarık'ın da bindirmesiyle Gökhan çıkamamaya başladı. Sneijder, kırmızı kart sonrası serbest adam oynamaya başladı. Bu da Sneijder'in kaleyi yoklamasına ortam sağladı.
Bu noktada 10 kişi kalan Fenerbahçe'de tedaviler olumsuzdu. 10 kişi kalırken ne yapıyorsun, kısa oynamak zorunda kalıyorsun. Kuyt'a uzun da oynayamazsın, kontrol edemezsin. Bu kadroda çıkmayacak tek oyuncu Emenike. Fenerbahçe'nin 10 kişi kaldıktan sonraki tek şansı Emenike'ydi. Onun öldürücü kuvvetiyle topu ileriye taşıyabilirdin. Bence çok yanlış bir karardı. 0-0'ı Kuyt'ı santrfor oynatarak yapamazsın. Herkesi çıkarırım, Emenike'yi çıkarmam! Rakibi tedirgin eder. 10 kişiden sonraki tedaviler olumsuz oldu. Kimi çıkarırsan çıkar. İlk yarı sonunda 1 puana üzülecek Fenerbahçe maçı kaybetti. Maça Bruno Alves ile Wesley Sneijder damga vurdu, yardımcı Tarık Ongun farkı bire indirdi ve maç 2-1 bitti. Sneijder'in vuruşları da mükemmeldi. O kadar iyiydi ki Volkan'ın çıkarması mümkün değildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA