Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Böyle bir maç görmedim!

Türkiye Ligi'nde bu yılın en güzel ortamı ve ambiyansı vardı Konya'da. Şahane bir ortamda oynandı maç. Çok uzun bir zamandır böylesi bir karşılaşma izlemedim. Trabzonspor'un zayıf denecek pozisyonu dahi yok. Tolga çok başarılıydı. Beşiktaşlı şunu bilsin ki kalecisi bir kez yere yattı, topla yere düştü. Trabzon'un pozisyonu yok. 3 gol attı, 4 pozisyon kaçırdı.
Beşiktaş'ta Bilic, Trabzonspor'u çok iyi analiz etmiş. Üçüncü bölgede çok iyi bastılar. Rakibin santrforu kim? Cardozo... Bilic 'Bırakın savunmayı, önde basın' dedi.
Kim kontra yapacak? Cardozo'ya uzun atsan ne olur? Cardozo'ya önde oynayacaksın ki atacak. Niye Ersan'la, Pedro muazzam oynadılar? 'Top kazanın' dedi kazandılar, 'Önde oynayın' dedi, oynadılar. 'Öne pas yapın' dedi onu da yaptılar.
Trabzonspor, uzun oynayıp çıkmak isteyebilirdi ama korkunç bir pres yediler. Yanal çok güvendi takımına ve birebirde iyi Mehmet Ekici, Yusuf, Özer gibi oyuncularla oynadı. Dakika 80'lerde Bosingwa 60-70 metre top sürdü, ondan topu kim aldı? Olcay... Beşiktaş şöyle bir yapıda muazzam bir top oynayarak fazlasıyla hak ettiği bir galibiyet elde etti.
Trabzon cephesinden bakarsak şu ya da bu şekilde ilk 2 golü kendileri yediler önce.. Geri pas, Fatih'in kötü kullanışı, Veli bir Roberto Carlos vuruşuyla golü yaptı. İkinci golde de Olcay presi vardı ama bireysel olarak Papadopoulos'un hatası da Trabzon kaynaklı. Mehmet Ekici zayıf kaldı maçta... Baskılı futbol nerede var? Bundesliga'da var. İlkay'la birlikte çıkış yaparken Mehmet Ekici belki bir adım bile öndeydi ama Bundesliga'da kaldıramadı. Düşük tempolu maçları iyi kaldırıyor ama bu tip oyunlarda zorlanabilir. Tabii ki hata yapan kadar hataya zorlayan da bir Beşiktaş olduğunu unutmamak lazım. Uzatma dakikalarında Ersan kulübeye bir el hareketi yaptı. Anlamını çözemedim ama belli ki aralarında bir espriydi. Kısacası eğlendiler. Eğlenmeye, oynamaya, keyif almaya başladılar. Sosa da çıkabilirdi ama Slaven Bilic keyif aldığını görünce almadı belki de...
Son olarak Mustafa Pektemek'e geçmiş olsun, Allah sağlık versin. Aman kaderi bana benzemesin.

PUAN PUAN BEŞİKTAŞ

Tolga Zengin......... 8
Serdar Kurtuluş... 8
Pedro Franco....... 8
Ersan Gülüm........ 8
Ramon Motta........ 9
Olcay Şahan.......... 8
Atiba Hutchinson.. 9
Veli Kavlak............ 8
Jose Sosa............. 9
Gökhan Töre......... 7
Demba Ba............. 8

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA