Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Diğer kulüpler de tesadüfen UEFA Kupası’nı alabilseydi

Malum hepimiz ülke ve dünya olarak zor günler yaşıyoruz. Böyle bir zaman diliminde birbirimize karşı olan hislerimizin, yardımlaşma duygumuzun maksimum seviyede olması gerek. Şu ana kadar da bunu Türkiye olarak başardık. Instagram'dan, özellikle akşam vakitleri güzel röportajlar oluyor. Kulüplerimizin futbolcuları ya da yöneticileri, taraftarlarına ve camialarına merak edilenleri anlatıyorlar. Beşiktaş 2. Başkanı Adnan Dalgakıran da önceki akşam siyah-beyazlı kulüp adına önemli açıklamalar yaptı. Ben ise şu noktaya takıldım: "Bir takımımız, UEFA Kupası alıyor sonra sürekli 0 çekiyor. Çünkü sistem bunun üzerine kurulu değil. Tesadüfen olan başarılar. Beşiktaş olarak en üst seviyede oynayan, düzenli olarak ilk sıraları kovalayan bir takım haline geleceğiz. Bunun için bütçe çalışıyoruz."
Karantina günlerinde hepimiz sıkılıyor ve ciddi anlamda strese giriyoruz. Milyonlarca taraftarı olan ezeli rakiplerinin camialarına, -bu stresten olsa gerek- Dalgakıran da gereği olmayan sözleri sarf etmiş. G.Saray'ın UEFA şampiyonluğu Türk futbol tarihinin en büyük başarılarından biridir. 20 yıldır da yanına yaklaşan bile yok. G.Saraylı değilim ama o gün yaşadığım heyecanı, mutluluğu meslek hayatımda unutamam. Bu başarı tesadüf olabilir, -ki ben öyle bir şey söylemiyorum- keşke 20 yılda bu tesadüfleri diğer takımlar da gerçekleştirseydi.

***

Yıpratıcı olmayalım

Dalgakıran, kulüplerin düzeninden, istikrarından ve altyapısından bahsediyor anladığımız kadarıyla. Beşiktaş, Şenol Güneş ile 2 sene şampiyon oldu, sonra oyuncularını sattı, aşağıya doğru inmeye başladı. Bir yılda 3 teknik direktör, 2 yönetim değiştirdi. Herhalde Beşiktaş 2. Başkanı da bu düzensizliğe ve çarpık duruma temas etmek istedi. Umarız ki Beşiktaş onun istediği noktaya gelir. Fakat bunun örneğini verirken 'G.Saray'ın kupası tesadüf' demek, hele ki bu günlerde gereksiz bir söylemdir. Daha yapıcı olmamız gereken dönemdeyiz. Özellikle ezeli rakiplerin birbirlerine karşı böyle söylemleri olmamalı. Yarın da bir başkası çıkar 'Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi grubundan tesadüfen çıktı, 2 yıl üst üste tesadüfen şampiyon oldu' der. Bu polemiklere gerek yok. Hepimiz zor günler yaşıyoruz. Bu kötü havanın dağılması için spor dünyası da birbirine yardımcı olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA