Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Kurnaz UEFA akıllı TFF!

UEFA Başkanı Ceferin, dünya futbolunda pek görülmemiş, bir olaya imza atarak gece vakti kulüplere ve federasyonlara bir tehdit mektubu gönderdi ve "Ligleri oynatın" dedi. FIFA ile arası kanlı bıçaklı olan UEFA, bir yandan da satır aralarında "Tabii ki ülkenizin kamu kuruluşlarıyla irtibat halinde olarak bunu yapın" diyerek aklı sıra tavsiyede bulundu. Dünyada UEFA'nın organizasyonları FIFA'ya göre 7-8 kat daha fazla para kazandırıyor. Ceferin'in mektubu yazmasındaki neden para. İstiyor ki bütün organizasyonlar yapılsın, maçlar oynansın, sponsorlar ve yayınlardan UEFA'ya paralar akmaya devem etsin.
TFF de "Haziran başında şartlar uyarsa başlayabiliriz" diyerek UEFA'ya mesajı veren ilk kurum oldu. Oysa biliyoruz ki Avrupa'daki federasyonlar tarih karmaşasında. İngiltere, İtalya, İspanya, Fransa, Almanya her gün onlarca ölüm vakası açıklıyor. TFF belli ki böyle bir açıklama yaparak hem UEFA'nın gazını aldı hem de ligin başlangıcı ile ilgili tartışmalara nokta koydu.
18 kulüp başkanına anket yapsanız ve "Haziranda ligin başlayacağına inanıyor musunuz?" diye sorsanız, eminim ki 18'i de "Hayır" der. Zaten bunu bu şartlarda söyleyebilen kahindir. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca altı çizilecek bir şey söyledi: "Daha enfeksiyonun ve salgının başındayız." Uyarılara rağmen bazı sorunların devam ettiğini belirtti. Haziranda lig falan başlayamaz. Bunu TFF de biliyor. Haziranın yanı sıra TFF'nin temmuz-ağustos söylemi de var. 35-40 derecede nasıl top oynatacaksınız o da muamma. Son Kulüpler Birliği toplantısındaki konulardan biri de sözleşmelerdi. Kontratı mayıs ayında biteceklerin durumu belirsizliğini koruyor. Adam "Hadi bana eyvallah gidiyorum" derse ne olacak. FIFA önce sağlık diyor, Ceferin ise önce maç… Maç derken de para ile gözdağı vermeye çalışıyor. Hazirana iki ay var. Bu süreçte çok şey değişebileceği için bu tür tartışmalara artık tamamen nokta koymak lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA