Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Bu tarihi yardımları birisi organize etmeli

Bu sayfalarda birkaç gündür Türk futbol dünyasının yardım haberlerini okuyorsunuz. Her gün katlanarak bu yardımlar artıyor. Özellikle yerli futbolcularımız başta gıda olmak üzere binlerce aileye yardım elini açtı. Birkaç gün önce yazdığım yazıda yabancı futbolculara da çağrı yapmıştım. Onların böyle bir kampanyaya katılmaları şart değil ama bu ülkede yıllarca top oynayıp büyük paralar kazanan çok sayıda isim var! Rakam, adet önemli değil. Niyet önemli! Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de kendi adına bir kampanya başlattı ve "Her şeyi devletten beklemek olmaz" dedi.. Diğer kulüplerden bir ses yok daha.. Şimdi bu kadar büyük yardım kampanyasını organize edip takip edecek bir yapı lazım. Asıl mesele de bu.. Bu görev için de Futbol Federasyonu'nun harekete geçmesi lazım. Bünyesinde oluşturacağı bir yapı ile bu güzel işi yürütmeli, organize etmeli.. İllaki onlar da binlerce ailenin sesi olacaktır, önümüzdeki günlerde.. Elini cebine atan tüm yıldızlara, kurumlara binlerce teşekkürler.

***

Alexander Ceferin'in dramatik seçimleri

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, "Bizim A, B, C planımız var" demiş.. Konuşmanın içeriğine bakınca 'plan var da sonuç yok' düşüncesi net bir şekilde ortaya çıkıyor. Yani futbolun patronu da hâlâ ne yapacağını bilmiyor.. Mesela haziran sonunda ligi başlatmaktan bahsediyor Ceferin! Sözünün başında bir de mayıs ve haziran başı seçenekleri de var. Yani papatya falı açıyor.. Olursa olur gibisinden.. Dünyada olağanüstü bir hal yaşanırken, UEFA Başkanı'nın liglere dair fal açması çok dramatik.. Hatta "Haziran sonunda bile başlatıp yazın futbola devam ederiz" diyerek plansızlığın bir örneğini ortaya koyuyor. Ligler hiçbir yerde kolay kolay başlayamaz. İspanya, İtalya, İngiltere lig oynamayı bile düşünmüyor.. Ne yapacaksınız zorla mı futbol oynatacaksınız? Normal hayata en kısa sürede dönmek şart ama şu an normal hayata daha çok uzun bir yol var. Ceferin'e Bayern Münih eski başkanı Hoeness'in sözünü hatırlatmak lazım, "Ligin başlama tarihiyle ilgili kim tahmin yapıyorsa şarlatandır".. Unutmayalım ki herkesin bu virüs belası sonrası yaşama farklı bir bakışı olacak.. Yani her şey eskisi gibi olmaz.. Başka dünya başka bir yaşam..

***

Sadece devlet babayı dinleyin size yeter

Bütün gün haber kanallarında uzman hekimlerimiz konuşuyor, yorum yapıyor.. Ortak buluştukları noktalar olsa da farklı ses ve yorumlar da var. Dünyayı yıkan virüse dair.. Asıl gerçek ise bunları dinleyen toplumun psikolojik hali.. Bilgi değerli ve önemli bir şeydir.. Ama kafanızın çok karışmasına da izin vermeyin.. Devletin ve kurumlarının verdiği mesaj en iyisidir, en güzelidir.. Çok panik yapmadan sakin kalmak ve basit tedbirleri uygulamak hepimize iyi gelecek.. Sosyal medya çöplüğüne ise asla girmeyin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA