Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Çebi’nin seçimi adaletli mi?

UEFA liglerin oynanmasını istiyormuş… Zaten Başkan Ceferin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada mayıs, haziran başı ve haziran sonu olmak üzere üç tarihi öne çıkarmıştı. Şimdi de deniyor ki ne olursa olsun maçları oynatın. Nasıl olacağının topuna girmiyor. FIFA mı UEFA mı deseler herkes UEFA der. Çünkü bütün büyük ve prestijli turnuvaları onlar yapıyor. Ama aynı UEFA net bir çözüm bulamıyor, topu ülke federasyonlarına atıyor. Bir de ülkeyi yöneten hükümetlere. Futbolun patronu bile bu işin içinden çıkamıyorsa ülke federasyonları nasıl çıksın! Defalarca yazdık. Şu anda bir takvimden bahsetmek zor. Önümüzdeki zaman diliminde ne olacağını kimse kestiremiyor. Ağustos sıcağında lig oynatmak çok mu mantıklı? Çözüm yolları olmayınca da kendi ülkemize de bakıyoruz her kulüp başkanından ayrı bir açıklama geliyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Mümkünse maçlar mayısta oynanmalı. Oynanıyorsa taraftar olmalı. Onlar yoksa tehlike devam ediyor demektir. O zaman da hiç oynanmamalı. Çünkü toplumun sağlığı her şeyden önemli" diyor. Buraya kadar her şey güzel. Kimse bu sözlere itiraz edemez. Arkasından devam edip Avrupa'ya gidecek takımlar konusuna da değinerek, "Daha önce de ifade ettiğim üzere UEFA teamülleri gereği son 5 yılın başarı ortalamasına bakılarak ülkeyi temsil edecek takımlar belirlenebilir" diyerek konuya başka bir pencere açıyor. Bu şu demek, son 5 yılda Beşiktaş başarılı Şampiyonlar Ligi'ne ben gideyim. Trabzonspor lider, Başakşehir aynı puanla takipte, Galatasaray yarışta… Niye böyle bir şeyi kabul etsinler. Çebi'nin ortaya attığı bu senaryonun kabul edilecek bir tarafı da yok. Zaten TFF'nin de böyle bir şey yapacağ-ı na ihtimal vermiyorum. Bu sözler sadece rakiplerini rencide eder. Bunları konuşmak, doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir şey.

Yabancı oyuncular indirim yapar mı?
AVRUPA'NIN dev kulüpleri oyuncu ücretlerini düşürmeye başladı. Barcelona yüzde 70 indirime gitti. Messi bunu beğenmedi hatta. Real Madrid yine o kadar indirim yapmayı planlıyor. Juventus'ta ise toplam rakam Türk Lirası ile 650 milyon… Müthiş rakamlar. Bu uygulamayı bizim kulüplerimiz de yapmak zorunda. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir gibi kulüplerin oyuncu maliyetleri aldı başını gidiyor. Tabi özellikle yabancı oyuncular bu indirimleri merak edecek mi etmeyecek mi soru işareti. Ama dünyada virüs sonrası her şeyin A'da Z'ye değişeceğini düşünürsek futbolcular da istese de istemese de bu indirimi yapmak zorundalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA