Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Herkesin boyunun ölçüsünü göreceğiz

Maç dikdörtgenin içinde mi oynanacak, yoksa başka şeyler mi olacak? Hakem gördüğünü mü çalacak, düşündüğünü mü çalacak? Fenerbahçe'nin de Beşiktaş'ın da Aziz Yıldırım'ın da Cüneyt Çakır'ın da boyu kaç santimmiş ölçüsünü göreceğiz

Maç adaletli mi oynanacak, adaletsiz mi oynanacak? Adaletli oynanırsa hak eden kazanacaktır. Ama "Beşiktaş alırsa, bu lig biterse, bazı kesimler için iyi olmaz heyecan biter, para biter" derlerse ne olur bilinmez. Maç tempolu oynanırsa Beşiktaş'ın lehine döner, hakem maça hakim olacağım diye rosto gibi kıyım kıyım doğrarsa Fenerbahçe'nin lehine döner. Maçta tempo artınca Fenerbahçeli oyuncular, oyunu taktik faullerle durduruyorlar. Hakem bunlara ne kadar göz yumacaktır. Avrupa'nın en çok faul yapan iki takımından biri Fenerbahçe. En az faul yapan takım Beşiktaş. Yani Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha iyi futbol oynuyor. Böyle bir durumda iş hakeme kalıyor. Ama tabii şu var; Aziz Yıldırım, 'Cüneyt Çakır hakem değil' demişti... 'Genç hakemleri verin' demişti. Genç hakemleri gördük. Ama aynı Cüneyt Çakır, Fenerbahçe-Başakşehir maçında tünelden giderken Aziz Yıldırım'ın sözlerine maruz kaldı ve bunları raporuna yazamadı. Aynı Çakır'a soyunma odasında Göksel Gümüşdağ, "Bu size yakışıyor mu?" diye konuşma yaptı... Şimdi böyle bir ortamdan sonra maç yönetecek. Herkesi göreceğiz. Fenerbahçe'yi de Beşiktaş'ı da Aziz Yıldırım'ı da... Herkesin boyu kaç santimmiş bakalım, ölçeceğiz. Maç dikdörtgenin içinde mi oynanacak, yoksa başka şeyler mi olacak? Kararlar pozisyona göre mi verilecek, yani hakem ne gördüyse onu mu çalacak? Yoksa hakem düşündüğünü mü çalacak? Cüneyt Çakır, yurt dışında gördüğünü çalıyor, yurt içinde düşündüğünü çalıyor. Yani belki güzel bir maç olmayacak ama heyecanlı bir maç olacak. Aynı kartlar iki takıma da aynı şekilde gösterilebilecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA