Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Prandelli çıkmazı

Galatasaraylı futbolcular, Kasımpaşa maçındaki geri dönüşü ikinci yarıdaki 4-4-2 sistemine bağlamışlardı. Zaten bu sistem Fatih Terim döneminde Galatasaray'ın ligde ve Avrupa'da başarı şifresiydi. Çünkü Galatasaray savunarak değil önde baskı kurarak kazanmaya alışmış bir takım. Dortmund maçında da Galatasaray'ın bu sistemle oynayacağını düşündüm ama yanıldım.
Korkaklar hergün cesurlar ise bir gün kaybedermiş.
Prandelli'nin "Öncelikle yenilmeyelim" felsefesiyle hareket edip tek forveti düşünmesi ve Galatasaray'ı geriye yaslatarak oynatması, tamamen acizlik ve korkaklıktı. Önde basmaz rakibin kolay gelmesini sağlarsan ne kadar savunma yaparsan yap sonunda gole engel olamazsın.
Zaten Prandelli'nin Cemali-Hakan Balta ikilisini arkalı önlü oynatması tam faciaydı. Hakan, haftalardır oynamıyor. Peki Kasımpaşa maçında iyi oynayan Telles'in ne suçu vardı? Neden kesik yedi? Oynatacaksan Telles-Balta yap. Dzemaili sanki Zidane değil mi?
Galatasaray yönetimi hemen, "Pandev-Dzemaili kadro dışıdır" kararını almalı. Bu iki oyuncunun takım aidiyeti yok. Oynadıkları sürede takıma da rahatsızlık veriyorlar.
Ezber takımı Dortmund istediği gibi top çevirirken Galatasaray'ı kanatlardan çözemeyeceğini anlayınca Reus'u savunma arasına sokup golü buldu ve kilidi çözdü. Bu golde maç boyu gölge markaj yapan, adam kovalamayan, pas veremeyen, top tutamayan Dzemaili'nin rolü büyüktü. Merak ediyorum; Dzemaili Prandelli'nin manevi oğlu mu?
Yönetim artık İtalyan hoca ile zaman kaybetmemeli.. Çünkü Prandelli'nin Galatasaray'ı ayağa kaldıracak bilgisi, yeteneği, vizyonu, otoritesi, cesareti ve yüreği yok. Galatasaray devreye 1-0 yenik girmiş. İki olsa üç olsa ne olur. Zaten evinde Dortmund'dan 4 yemişsin. Prandelli'nin aklına ikinci yarıda 4-4-2'ye dönmek bile gelmiyor. Oyuncu değiştirmek hiç gelmiyor.
Sneijder üçüncü golde hatası olan Hamit'i resmen kulübeye şikayet etti, elindeki su şisesini yere çarptı. Cesare Prandelli de hemen Hamit'i kulübeye aldı. Böyle otorite mi olur? Ama aynı hareketi Sneijder yenilginin kapısını aralayan golde hatası olan Dzemaili için yapmadı.
Şampiyonlar Ligi kapısını kapatan Galatasaray, Avrupa'ya Cesare Prandelli ile devam edemez. Bu şartlar ve İtalyan teknik adamın fendi, Anderlecht karşısında galibiyete asla yetmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA