Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

34 ADC 04 diye bir Mersedes!..

Mersedes insanı medeni yapmıyor bayım.. Bir mersedesin direksiyonunda oturuyor, ama dünyanın en büyük insanlık suçunu işliyordunuz..
Cuma akşamı Kanyon'a gitmek istedim.. Bizim evden (Etiler) Gültepe Tüneli 7 dakika sürdü.. Geri kalan 150- 200 metreyi 45 dakikada gidemedik..
Bu ülkede insanlık bittiği için.. İlle de hayvanlar gibi güdülmemiz gerektiğinden..
Burada her gece bu facia yaşanıyor, ama bir göz önünde değil ya.. Trafiğin umurunda değil. Yazarsak, iki gün polis koyuyorlar, sonra eski tas eski hamam.. Trafik ekipleri Paper Moon önünü beklemeye bayılıyor, orada park yasakken duble parklara göz yummak için..
Buradaki trafik felaketinin sebebi Kanyon.. Oraya gidenler, oto parka girip çıkanlar yoğunluk yaratıyor... Ama Kanyon'un üniformalı görevlileri, yola karışmıyor. Gözleri önünde cinayet işlenirken seyrediyor, yardımcı olmuyorlar..
20 metre yolumuz kaldı, 10 dakikadır kilitli duruyoruz.. İndim, Gültepe Yolu ile Kanyon yolu arasındaki by pass yolunda.. Yürüyerek Kanyon kavşağına geldim ki, kilitlenme sebebi meydanda..
Tam Kanyon kavşağında kimse kimseye yol vermemiş.. Kanyon Otoparkından çıkanlar, Kanyon'a Gültepe'den gelip sola dönecekler.. Çağlayan tarafından, aşağıdan gelip sola dönecekler birbirlerine girmişler. Kavşak kilit.. Trafik akmıyor.. Bu yüzden kuyruk bu köşeden başlayıp, geriye, Levent'e kadar uzuyor, iyi mi?..
Bu 34 ADC 04 tam da kilit taşı gibi.. Arkası boş.. "Yarım metre geri gidin. Sola dönüş açılsın, trafik aksın.. Kilit çözülsün.."
Önü kapalı.. Önü kilit.. Kıpırdamıyor. Görüyor. Ama inatla geri almıyor arabasını.. İnatla.. "Ben gidemiyorum, o zaman kimse gitmesin" inadı bu..
"Lütfen bayım" diyorum.. Alay eder gibi bakıyor.. Yanımda koruma Mehmet olmasa, inip dövecek belki de.. Yaptığının izahı da yok, insanlığı da.. 10 dakika durdu öyle.. Gözümün içine baka baka..
Şimdi isterim ki, İstanbul Trafik Müdürü bu zatı bulsun.. Odasına çağırsın. Beni de çağırsın. Muhterem anlatsın, niçin öyle davrandığını.. Yaptığı işin cezası Amerika'da 1200 dolar.. Bizde yok, ondan mı?.
İlle de ceza mı?.. İlle de polis mi?.. İstanbul trafiğini düzeltmek için herkesin başına bir polis mi dikmeliyiz?.
Aslında insan olsak, aslında birbirimize yardımcı olsak polisler işsiz kalır.. Biz de çok daha hızlı gideriz.. Uyanıklık, bencillik, küstahlık, aslında İstanbul'da trafik akış hızını azaltan.. Onu bir öğrensek..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA