Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Fatmagül'ün Suçu Ne?..

Sevgili Mevlut Tezel "Fatmagül polemiğinden istifa ediyorum" demiş.. Sakın etme Mevlut sakın etme.. Bu tartışma sürmeli.. Sonuç alınır mı bilmem, umudum da yok, ama sürmeli.. Birileri sürdürmeli.. Özellikle de tartışma adabını bilenler, düşüncelerini kimseye sövmeden, kimseye düşman olmadan, sevgi ve saygı duygularını muhafaza ederek açıklayabilenler sürdürmeli..
Mevlut, tartışmaktan gerçekten keyif aldığım bir genç yazar. Benim görüşlerime karşı olanlar dahil, her satırını büyük keyifle okuyorum. Onunla tartışmaktan da zevk alıyorum. Benimle ve görüşlerimle ilgili tonla yazı yazan var. Birisine yanıt verdiğime şahit oldunuz mu?. Yanıt vermek, değer vermektir çünkü ve Mevlut benim için değerli bir gazetecidir.
Sevgili Mevlut şimdi belki şaşacak.. "Hıncal abi, falanca sahneyi bir daha izle" diyor dünkü yazısında.. Bir daha izlersem ona hak vereceğime inanıyor..
Ne "Bir daha"sı sevgili Mevlut?.. Ben Fatmagül'den tek saniye izlemedim.. Ben televizyon izlemem. Hele dizi hiç izlemem.
"İzlemediysen neyi tartışıyorsun" diyeceksin. İşte tam da onu.. Benim diziyle zerre alakam yok. Ben medyayı tartışıyorum.. Diziyi tartışan medyayı.. Ayrıntılara bakmaktan temel sorunu görmeyen, Türk toplumunun en acı sorunu bir TV dizisi ile gündeme gelmişken, bu konuyu değil, Beren Saat'im ıslanan tişörtünden beliren memelerini tartışan medyayı tartışıyorum..
Yahu bu "Fatmagül'ün Suçu Ne" bir tez ortaya atıyor.. Sorduğu soru, düpe düz ve açık.. "Fatmagül'ün Suçu Ne?"
Fatmagül'ün Suçu Ne, Mevlut?..
Fatmagül'ün Suçu Ne, senaristlere "Sapık" diyen milletvekili..
Bu ülkede tecavüze uğrayan lekelenir. Tecavüz eden gün gelir aklanır, normal yaşamına döner, Fatmagül hep lekeli yaşar. Onun temizlenmesi mümkün değildir. Sonu ya ölümdür, ya da fahişe, konsomatris falan olmak..
Gidin genelevlere, oradaki kadınlarla konuşun, nasıl düşmüşler?.. Pavyondakilere sorun, nerden gelmişler?.
Tecavüze uğradınız mı, bu toplum sizi bir daha kabul etmez.. İş bile bulamazsınız, namusunuzla yaşamak için.. Bulsanız hayatınız taciz içinde geçer..
Fatmagül'ün Suçu Ne, bu tartışmayı açmalıydı.. Biz gazeteciler, köşelerde oturanlar "Fatmagül'ün Suçu Ne" demeli ve bu ahlak anlayışını yerden yere vurmalıydık.. Ne yaptık?.. Esasa gözlerimizi yumup, ayrıntıları tartıştık.. Televizyon piyasasında müthiş bir ölüm kalım savaşı yaşanıyor. Reyting alamazsan ölürsün. Reytingler zorlanıyor.. Zorlanacak.. Biz gazeteler tiraj için neleri zorluyoruz.. Ama işin esası bu zorlamalar mı, yoksa Fatmagül'ün suçunu tartışmak mı?.
Efendim, mizah konusu oluyormuş. Sıradanlaşıyormuş.. Keşke yahu.. Keşke sıradanlaşsa tecavüz de, Fatmagüllerin başına gelenler sıradan bir şey olarak kabul edilse, kızlar hayat boyu o leke, o travma ile yaşamasa, ya da ölmeseler..
Feminist kadın yazarlar, gözlerini devirerek üzerime gelmesinler sakın "Hıncal tecavüzün sıradanlaşmasını istiyor" diye.. Alternatif koyuyorum ortaya.. Sizin bu ahlak teorileriniz ve eğitiminizle tecavüz eden değil edilen ölüme mahkum edilirken, bırakın o zaman tecavüz de sıradanlaşsın, One Night Stand/ Bir gecelik macera gibi bir şey kabul edilsin, kızın başına gelen..
Türkiye'de yüzlerce, binlerce tecavüz kurbanı, can korkusundan başına geleni itiraf edemez, saklarken, ortaya çıkanların suçu ne, peki?.. Suçu ne?. Suçu ne?.
Türkiye bunu tartışmalı.. Her metrekaresinde bunu tartışmalı.. En doğuda.. En batıda.. Güneyde, ortada, kuzeyde..
Fatmagül'ün Suçu Ne, sorusuna herkes cevap vermeli..
Fatmagül'ün suçu yok, diyene kadar..
Fatmagül'ün suçsuzluğunu, içimize, kalbimize, beynimize sindirene kadar..
En önce sen yanıt ver, Mevlut..
Fatmagül'ün Suçu Ne?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA