Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Bakalım kim kazanacak? Kılıçdaroğlu mu, Önder Sav mı?

BUGÜN büyük gün sevgili okurlar. Çünkü CHP Parti Meclisinde kıran kırana bir seçim yaşanacak! Berhan Şimşek'in İstanbul İl Başkanlığı'na kaydırılması ile birlikte boşalan Genel Başkan Yardımcılığı için üyeler oylama yapacak. Sanırım tekrar etmeme gerek yok burada yeniden Gürsel Tekin'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı olduğunu filan. Geçenlerde açıkladı hatırlarsanız kendisi Tekin'i Genel Başkan Yardımcısı yapacağını. Hatta bu açıklaması bayağı bir tartışma yarattı parti içerisinde. Şahin Mengü, "Bu konuda henüz alınmış bir karar yok!" diyerek aslında Önder Sav ve ekibinin Tekin'in ismine karşı nasıl bir duruş sergilediğini açık açık gösterdi.
Peki ne olacak bugün?
Söyleyeyim efendim...
Önder Sav ve ekibi Gürsel Tekin'in karşısına İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ı aday olarak çıkartmaya hazırlanıyor. Günlerdir kulis yapıyorlar. Parti meclisi üyelerinin oyunu almak için okkalı bir konuşma hazırlığı yaptığını duyduğum Soysal'ın şansı oldukça yüksek! Çünkü Tekin'e karşı kullanacağı argümanlar oldukça fazla.
Nasıl olsa duyarsınız bugün akşam saatlerinde parti meclisinde neler olup bittiğini. Onun için şimdi ben hepsini burada yazıpda heyecanınızın ritmini düşürmek istemiyorum.
Ancak biliniz ki bugün tarihi birgün CHP açısından...
Çünkü 22 Mayıs'ta Genel Başkanlık koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu ile onu o koltuğa taşıyan organizasyonun mimarı Önder Sav ilk kez karşı karşıya gelecekler.
Öğrendiğime göre Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturmak için gereken oy sayısı 41! 41'i alamayan ağzıyla kuş tutsa o koltuğa oturamaz yani.
Şimdi bazılarınızın; "Peki kim alır Sevilay?" dediğinizi duyar gibiyim...
Kim alır biliyor musunuz?
Şöyle söyleyeyim siz anlayın artık; "Partiyi görüntüde değil, özde yöneten adamın adamı alır!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA