SON DAKİKA | Bakan Soylu duyurdu: Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim'deki alçak saldırının ardından kaçan Bilal Hassan'ın kardeşinin yakalandığını söyledi. Bombalı saldırının faili Ahlam Albashir'in sözde eşi olan Bilal Hassan'ın terör örgütü YPG üniformasını giydiği fotoğraflar da ele geçirildi.

SON DAKİKA | Bakan Soylu duyurdu: Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan’ın kardeşi yakalandı

Son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Soylu, Twitter'de katıldığı sohbet odasında İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "2020-2022 yılları arasında Türkiye'de yapılmak üzere Suriye'de planlanan 81 terör saldırısı girişimi engellendi." dedi.

SON DAKİKA | Bakan Soylu duyurdu: Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan’ın kardeşi yakalandı

"YPG ÜNİFORMALI FOTOĞRAFLARI ELE GEÇİRİLDİ"

Bakan Soylu, Beyoğlu'ndaki hain saldırının firarisi Bilal Hassan'ın kardeşinin yakalandığını söyledi. Soylu, "Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA | Bakan Soylu duyurdu: Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan’ın kardeşi yakalandı

"KİMSE TÜRKİYE'DEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDU"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin bugün istihbaratı, ordusu, jandarması, polisi ve savunma sanayii aktörleriyle bir arada hareket ettiğini belirterek, "Biz ilk kez bir fırsat ele geçirdik. Büyük devlet aklı. Biz önümüzü göremezken yıllar önce 2023 hedefi ortaya koyduk. 2053 hedefi... 2071 hedefi... Şimdi yetmedi Türkiye Yüzyılı hedefi ortaya koyuyoruz. Yani Türkiye'den kimse böyle bir şey beklemiyordu." sözlerini kullandı.

SON DAKİKA | Bakan Soylu duyurdu: Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan’ın kardeşi yakalandı

ENGELLENEN TERÖR SALDIRILARI

Sözlerini sürdüren Bakan Soylu, Bayrampaşa'daki bir terör saldırısının engellendiğini aksi durumda tarihin en büyük patlamalarından birisinin İstanbul'daki bir AVM'de gerçekleşmiş olabileceğini kaydetti.

"5 KG PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ"

Harem'de düzenlenmesi planlanan bir terör saldırısının da engellendiğini vurgulayan Bakan Soylu, "PKK terör örgütünün koordine ettiği İbrahim Zala, Ramazan Aslan ve Yaşar Samur isimli 3 örgüt mensubu 29 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Sigara paketlerine gizlenmiş, 5 kg ağırlığında telefon düzenekli patlayıcı ele geçirildi. Ve bunu Harem'de patlatacaklardı." şeklinde konuştu. Bakan Soylu, Anıtkabir'de keşif yapan bir teröristin yakalandığını da sözlerine ekledi.

SON DAKİKA | Bakan Soylu duyurdu: Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan’ın kardeşi yakalandı

"BURADA OYUNU KURMAK İSTEYENLER BÖYLE İSTİYORLAR"

HDP'li belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili konuşan Bakan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunu defalarca dile getirdi. Bir çember sürekli olarak şunu ortaya koydu: Dediler ki; Bu antidemokratik... İspanya yapınca, Fransa görevden alınca, İtalya, Yunanistan yapıp kayyum atayınca... Diğer ülkeler bunları yapabilecekler. Ama Türkiye; Teröre bulaşmış, diğer faaliyetlere bulaşmış bölücülüğe bulaşmışlara karşı adım atınca bunu gerçekleştiremeyecek. Var mı böyle bir şey? Neden? Çünkü burada oyunu kurmak isteyenler böyle istiyorlar da onun için." dedi.

SON DAKİKA | İstiklal bombacısı teröristin kardeşi ile ilgili flaş detay: PKK'nın hain planı deşifre oldu Terörist Ahlam Albashir'in kullandığı telefon hattında iki sır cevapsız arama! Kod adı: Amcam... Son dakika: İstiklal'deki terör saldırısında flaş: Terörist Albashir'in ifadesine SABAH ulaştı! Cesaret hapı içirmişler... SON DAKİKA: Ahlam Albashir burada yakalanmıştı: İşte terör yuvasında ele geçirilenler!