Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Çavuş boşta kalınca

Yazık yahu bu Tarkan'a ne oldu acaba böyle? Gerçekten adam tam bir gizem insanı oldu. Bir battı ki, batış o batış. Çıkamıyor. Yavrumun ne tipinde hayır kaldı, ne ürettiklerinde. Buna rağmen hâlâ eski mesut günlerin hatrına Türk halkında bir kredisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama işte o krediyi neden kullanamadığı meçhul. Abuk sabuk bir albümden sonra saçma sapan işlerle zaman kaybetmeye devam ediyor. Yeni projesinde (!) uzun zamandır bir türlü doğrultamadığı kaportada da birtakım değişiklikler yapmış: Saçları kaynakla uzatmış, bir kol dövmeyle kaplanmış vs. Ve gitmiş Pamela Anderson'la bir fotoğraf çalışması yapmış. Pamela kim peki? Ya da sana bu akılları kim veriyor? Ne katacak sana Allah'ın müptezel pornocu eskisiyle çektirdiğin fotoğraflar? Amaç gündemde kalmaksa, eh bir müddet manşetlerde dolanacağı kesin. Çünkü daha görmedik ama Tarkan'ın öyle bir pozu varmış ki, Pamela'nın bacak arasını avuçluyormuş. Vay vay vay... Gerçekten kariyerine altın çiviyle tutturur artık o fotoğrafı. Eeee eskiler boşuna dememiş işte; 'İşini bilmeyen çavuşlar döner kendi poposunu avuçlar.' Tarkan'ınki de o hesap!

Bi daha bi daha...
Dört gün sonra yani 17 Aralık'ta Mevlana'nın 736. ölüm yıldönümü törenle kutlanacak. 'Ölüm kutlanır mı?'nın cevabını, hem bu törenlerin adı olan Şeb-i Arus (sevgiliye kavuşma, düğün gecesi), hem de ölümün aynı zamanda doğum olduğunu, Rumi'nin kendisi defalarca anlatıyor zaten: "Batmayı gördün değil mi? Doğmayı da seyret, güneşle aya gurubdan hiç ziyan gelir mi? Hangi tohum yere ekildi de bitmedi? Ne diye insan tohumunda şüpheye düşüyorsun?" Benimse bu vesileyle, bu yıl olmadı ama önümüzdeki 17 aralıklar için, BKM ortakları sevgili Necati Akpınar ve Yılmaz Erdoğan'dan bir istirhamım olacak. Ne olur 2007'deki o muhteşem gösteriyi her yıl tekrar edin. Lütfennnn! Tamam geçen yıl DVD'si çıktı, biz de döndüre döndüre izlemekten artık ezberledik ama inanın hiç bıkmadık. Ulen DVD'sini çıkarmışız işte, artık gösteriye kim gelir demeyin sakın. Geliriz. Koşa koşa... Etme'yi, Yılmaz'ın o insanı başka âlemlere taşıyan yorumundan bir kez daha canlı canlı dinlemek, 'Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer, aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun, ETME!' derken o salonda bulunmak, Ziya Azazi'nin ilahi aşkla bütünleştiği muhteşem dansını yaparken kırmızı eteğinin hışırtısını dinlemek için koşar geliriz. Hıı? Ne dersin Neco'cuğum?

Sanata katkı payı
Ömer Koç, geçtiğimiz günlerde Koç Holding'deki hisselerinin bir kısmını satarak ortaklık payını yüzde 2.79'dan yüzde 1.79'a düşürmüş. Holding hisselerinin bir bölümünü satmış yani. Tam 98.2 milyon liraya.. 'Ah yazık ayol koskoca Ömer Koç bile paraya sıkışabiliyor demek,' deyip kendinizi rahatlatmayın. Bu para kültür ve sanat faaliyetleri için harcanacakmış çünkü. Breh breh! Louvre Müzesi'ni İstanbul'a mı taşıyacak acaba? Hani diyorum ki o paraya Da Vinci bile klonlanır da! Aman sakın buradan lafı, 'O kadar parayı sanata yatıracağına git okul yaptır' şapşallığına getireceğimi sanmayın. Ne demiş en ünlü Türk büyüğüm; 'Sanatsız kalan toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Destekliyoruz küçük Koç'u. Can-ı gönülden...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA