Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Belgesel patlaması

Interpress tarafından her ay hazırlanan 'Televizyonun Medya Karnesi'nde gördüğüme inanamadım. Hatta gözlerimi iki kez ovuşturup öyle okudum. Temmuz ayında ekranda en çok belgesel programlar artmış.
Televizyon kanallarımızın 14 tanesinde yayınlanan 54 belgesel programı hakkında, yazılı basında tam 434 haber çıkmış. (Bu rakamın yüksekliğinde Yakından Kumanda'nın katkıları yadsınabilir mi?) Aman Allah'ım... Yıllardır sokak röportajlarında "En çok belgesel programları izlemek istiyorum" deyip, reyting listelerine bakıldığında sadece dizi ve izdivaç programı izlediği belirlenen 'Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar' halkım uyanıyor mu yoksa?
Yoksa bir gün büyük kanalların prime time kuşağında belgesel yayınlanacağı günleri de mi göreceğim? (Bir zamanlar İpek Yolu'nu, Sarı Zeybek'i, Demir Kırat'ı öyle izlerdik, heyhaaat!) Yoksa fazla mı hayale kapılıyorum? Belgesel; yaz aylarında diziler, şovlar olmayınca reyting deliğini kapatmaya yarayan en ucuz tıkaç mı?
Yine de Temmuz ayı içinde en fazla belgesel yayınlayan Samanyolu TV, NTV ve Skytürk'e kocaman bir alkış benden...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA