Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kaydıraktan aşağı

Canlı Para'nın ilginç bir kapanış jeneriği var. Teknik kadronun isimleri tıpkı yarışmada soru bilinemeyince kaydıraktan düşen paralar gibi hızla aşağıya düşüyor.
İlginç ve son derece yaratıcı bir jenerik. Aynı zamanda formatı desteklemesi açısından da zekice bir tasarım.
Aslında bu jenerik, sektördeki genel istihdam sorunlarını 'bir hamlede' anlatması açısından da son derece anlamlı. Zira televizyon sektöründe hayat tamamen reyting başarısına endeksli. Eğer Reyting Hazretleri'nin sorusunu bilemezseniz, hooop aşağı yuvarlanıyorsunuz.
Diyelim ki ışıkçısınız. Uzun zamandır işsizken, bir diziden iş teklifi aldınız. Yeni işinize güvenip kredi kartından azıcık açıldınız. Ama dizi tutmadı ve yayından kaldırıldı. Üç hafta sonra hooop kaydıraktan aşağıya...
Kaydıraklı jenerik aynı zamanda dizilere, programlara can veren kamera arkasındaki teknik kadroya fazlaca değer verilmediğinin de bir sembolü gibi. Öyle ya, adam günlerce çalışıp didinmiş, montaj masasında uykusuz geceler geçirmiş, evinden uzakta çocuğunun ilk 'Baba' deyişini bile görememiş. Tam jenerikte ismi yazacakken, haber bülteni gecikmesin diye ana kumanda jeneriği pat diye orta yerinde kesiveriyor. Montajcının alın teri, reyting kaydırağından aşağı...
Neyse ki şimdilerde jeneriğin yanından sponsor firmaların logoları akıyor da, tazminat ödememek için jenerikleri öyle keyiflerince doğrayamıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA