Aziz Yıldırım: Şayet bunca hizmetim örgüt faaliyetiyse, evet bu örgütü ben kurdum.
Aziz Yıldırım: Fenerbahçe'ye yaptığımız Tesisler, Fenerium, FBTV, Radyo, Dergi, Amatör Şubeler örgütse, ben kurdum ve lideriyim.
Aziz Yıldırım: Temmuz ayından beri cehennemi andıran süreçte gördüğüm muameleleri hiç hak etmedim.
Aziz Yıldırım: Birbirini tutmayan telefon konuşmaları hiçbir şeye kanıt olamaz, masumiyetimizin ortaya çıkacağına inancım tam.''
Aziz Yıldırım: Buradan temiz çıkacağımıza inancımız tamdır.
Aziz Yıldırım: Galatasaray'ın şike yaptığını, Fenerbahçe'nin şike yapmadığını göstereceğim.
Aziz Yıldırım: Mahkeme ne karar verirse versin ne şekilde yargılarsanız yargılayın Fenerbahçe'yi ortadan kaldıramazsınız.
Aziz Yıldırım: Fenerbahçe'yi Atatürkçü yoldan çevirme gayreti var.
Aziz Yıldırım: Dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe olacaktır.
Fenerbahçe camiası, koca çınardan tek bir yaprak koparılmasına izin vermeyecektir.
Aziz Yıldırım: 22 yıldır bu kulübe hizmet veriyorum.. Asla şike gibi bir suça bulaşmadım.. Poliste maruz kaldığım muameleyi hak etmedim..
Aziz Yıldırım: Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.
Aziz Yıldırım: Tıpkı, gece karanlığının aydınlığa kavuşmaşı gibi, tarihimizde işgalcilere verdiğimiz mücadele gibi buradan da yüzümüzün akıyla çıkacağız.
Aziz Yıldırım: Aleyhimizde yapılan propaganda kulübümüzün kuruluş gayesini baltalamak, bu temiz vatansever Atatürkçü yoldan çevirmek içindir.
Aziz Yıldırım: Bize saldırının temel nedeni kuruluş yıllarındaki felsefemizdir.
Aziz Yıldırım: Fenerbahçe Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti'ne paralel gelişmiştir.
Aziz Yıldırım: Fenerbahçe sevgisi bu sayede dalga dalga büyüdü.
Aziz Yıldırım: Fenerbahçe, Türk olmayı her şeyin üstünde tutan gençler tarafından kurulmuştur.
Aziz Yıldırım: Fenerbahçe Camiası, koca çınardan tek bir yaprak koparılmasına izin vermeyecektir.
Aziz Yıldırım: Yıldırım'ın şahsi Akıbeti'nin bir önemi yoktur."
Aziz Yıldırım: İnsanlara Türklük gücü ve yaşama umudu veren Fenerbahçe, halkın sevgilisi olmuştur.
Aziz Yıldırım: Basın, gazete satmak için ailemiz olduğunu düşünmeden yıpratıcı haberler yapıyor.
#Sayfa#
Aziz Yıldırım'ın savunmasından diğer satır başları ise şöyle:
"- Adaletin renk skalasında sarı lacivert yer almamaktadır.
- Suçluların beraat ettiği yerde yargıçlar hüküm giyer.
- Ben Metris'te yatıyorum. Hakem değiştirdiği tapelere yansıyanlar dışarıda.
- Abdullah Başak, İlhan Ekşioğlu'nun totemidir.
- Ali Kıratlı benim adamım değildir, evime hiç gelmemiştir.
İŞTE ŞİKE DAVASI'NIN 6. GÜNÜNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR:
14:07- Aziz Yıldırım: Savcılar Fenerbahçe'nin puan kaybettigi tek bir maçı iddianameye koymamıştır. Adalete inancımız sarsılmıştır.
14:05- Aziz Yıldırım: Diğerleri değil benim anlattıklarım önemli, ben onların yaptıklarından da sorumlu tutuluyorum.
14:02- Aziz Yıldırım'ın,
"Basın yalancı dün hastalanmadım gazete satmak için bunu yaptılar" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, savunmanın ana konular dışına çıkılarak yapılmamasını isteyerek, diger sanıkların da ifade vereceğini hatırlattı.
14:00- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci,
"İçeride sadece bir Fenerbahçeli istiyorum" diyince, Aziz Yıldırım,
"Burada yargılanan Fenerbahçe" diyerek yanıt verdi.
13:45- Aziz Yıldırım Şike Davası'nda savunma yapmaya başladı.
13:30- Ara sona erdi ve duruşma yeniden başladı.
13:00- Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel'in 14.00 itibariyle Çağlayan Adliyesi'ne gelmesi bekleniyor.
12:12- ''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin görülen davanın bugünkü duruşmasında 4 tutuklu sanık savunmasını tamamladı. Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunma yapması bekleniyor.
12:10- Futbolda şike davası Çağlayan Adliyesi'nde sürerken Fenerbahçeli taraftarlar, adliye önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik Fenerbahçeli taraftarlar, Başkan Aziz Yıldırım ve tutuklu bulunan yöneticiler lehine tezahürat yaptı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için polis geniş güvenlik önlemi aldı.Taraftarların tezahüratları arasında,
''Başkan çıkmazsa katliam çıkar'' şeklinde ifadeler de yer aldı.
TIKLAYIN!
12:06 Durusmaya ara verildi.
11:50- Tutuklu sanık Selim Kımıl ise savunmasında, sanıklardan Olgun Peker'i tanımadığını, Hakan Karaahmet'in ise yanında çalıştığını belirterek,
''Kimseyle örgütsel bir bağlantım, ilişkim yoktur'' dedi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Kımıl,
''40 yıl düşünsem Aziz Yıldırım, Olgun Peker'le aynı davada yargılanacağım aklıma gelmezdi'' şeklinde konuştu.
11:46- Tutuklu sanıklardan Selim Kımıl ifade için yerini aldı. Kımıl'dan sonra Aziz Yıldırım ifade verecek.
11:30- Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, söz alan tutuklu sanık Ömer Ülkü'nün avukatlarından Nuray Mercimek, Ülkü'yü 15 seneden beri tanıdığını söyledi. Duygulu bir şekilde ifade verdiği görülen Mercimek,
''Biraz duygulandım. Çünkü Ömer Ülkü bu suçları işlemez. Böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Üzgünüm, sadece tahliye istiyorum'' dedi.
11:07 Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci
"Sıradaki sanıkların ve avukatların savunma sürelerine göre belki bugün Aziz Yıldırım'ın savunmasına da geçebiliriz" dedi.
10:55- Duruşmada söz alan Çalık'ın avukatı Yılmaz Ekinci de müvekkilinin söz konusu örgüte üye olduğuna dair hiçbir delilin bulunmadığını savunarak, Çalık'ın beraat etmesi gerektiğini söyledi.
Tutuklu sanıklardan Abdullah Karakuz da savunmasında, ne silahlı ne de silahsız bir örgütün üyesi olmadığını öne sürerek, evinde bulunan silahı, soruşturma aşamasında korktuğu için kabul etmediğini, eşinin de endişelenmemesi için başka birine ait olduğunu söylediğini anlattı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci,
''Eşinden korkuyorsun ama bayan arkadaşınla gezmeyi biliyorsun'' dedi. Karakuz, tahliyesini talep etti.
10:50- Tutuklu sanıklardan Coşkun Çalık da, telefon tapelerinde Ömer Ülkü hakkında sarf ettiği sözleri kast ederek,
"O konuşmalar çok salakça söylenmiş şeylerdi'' dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin araya girerek,
''Bunları yüzüne de söylediniz mi?'' diye sorması üzerine Çalık, ''Tanıdıktan sonra konuştuk. 'Hakkını helal et, arkanızdan konuştum' dedim. O konuşmalar nedeniyle kendimden utandım'' şeklinde konuştu.
Çalık, neden suçlandığını bilmediğini anlatarak, ''Gözaltına alınıp adliyeye sevk edildikten sonra siz almıştınız ifademizi. 'Çok gözaltı sırası var, ayrıntıya girmeyin' demiştiniz'' dedi.
Mahkeme Başkanı Ekinci de bunun üzerine, ''O zamandan bugünü gördüğüm için daha sonra rahat rahat anlatırsınız demişim'' diye konuşması mahkemede bulunanların gülüşmelerine neden oldu.
''Olgun Peker'e git şunu yap bunu yap dediysem en üst cezaya razıyım'' diyen Çalık, tahliyesini talep etti.
10:30- Duruşma, tutuklu sanık Coşkun Çalık'ın savunma yapmasıyla devam ediliyor.
10:20- Başkan Ekinci, mahkemeye yarın ara verileceğini ve 23 Şubat Perşembe günü devam edileceğini belirtti.
10:15- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekici, gazetecilerin duruşma salonuna alınmayacağı, duruşmayı salonun dışına kurulacak ekrandan takip edeceklerini söyledi.
10:10- İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Futbolda Şike davasında bugün tutuklu sanık Olgun Peker'le bağlantılı olduğu öne sürülen 4 ayrı sanık savunma yapacak.
10:06- Hakimin açıklamasına göre Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunmasına perşembe günü geçilecek.
10:00- Duruşmada aralarında Göksel Gümüşdağ'ında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklarda hazır bulundu. İlk defa duruşmaya katılan Gümüşdağ'ın kimlik tespiti yapıldı. Aylık gelirinin 10 bin TL olduğunu söyleyen Gümüşdağ sabıkasının bulunmadığını belirtti.
09.45- Duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Abdurrahman Yakut, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Cemil Turhan, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Mecnun Otyakmaz, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan, Yusuf Turanlı geldi. Tutuklu sanık Bülent İşcan ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.
09:30- Şike davasının 6. duruşması başlandı.
09:09- Bugünkü oturumda Olgun Peker ile bağlantılı 4 kişinin daha savunması alınacak.