Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Yaz yaz yaz bunları bir kenara

Nihat Doğan buyurmuş: Türkiye Cumhuriyeti'nin sanat tarihinde ona iftira atıldığı kadar kimseye iftira atılmamış. Türkiye Cumhuriyeti'nin güncel sanat tarihinde iftira atılan sanatçılar olarak akla hemen Kutluğ Ataman ve Şükran Moral geliyor. Ataman'a bir iftira en son bir futbol adamından, Şenol Güneş'ten geldi. Bütün dünyalar birbirine karıştı. Yeni sloganımız tek bir sanat tarihi altında buluşalım! Mı?
Kavramsal sanat ve bir müzayede şirketi işbirliği! Yan yana yazdığınızda bile sorunlu. Kavramsal sanatın dertleri, çıkış noktası açısından... Antik A.Ş müzayede evi Beral Madra'yla bir proje geliştirmiş. Öncü yerleştirmeler başlıklı projede, Erdağ Aksel, Canan Beykal, Selim Birsel, Ayşe Erkmen gibi sanatçıların geçmişteki yerleştirmeleri tekrarlanarak kavramsal mirasımız koruma altına alınacakmış. Bu günleri de mi görecektik? Bu işbirliğine, kavramsal sanatın sergide yer alan öncü isimleri razı mı?
Öte yandan Beral Madra'nın küratörlüğünü yaptığı sergi, Madra'yı Türkiye sanat tarihinde bir öncü ilan etmemizi sağlıyor. Bir küratör olarak sanatın metalaşmasına savaş açan kavramsal sanatı, müzayede salonuna soktuğu için. İşte bu sanat tarihi açısından önemli bir nokta, Nihat Doğan'a duyurulur!
Selanik Bienali tam da İstanbul Bienali'nden üç gün sonra açılıyor. Bienalin küratörü çok tanıdık bir isim: 6. İstanbul Bienali'nin küratörü Paolo Colombo. Colombo, sanatçı seçkisini ağırlıklı olarak Ortadoğu'dan yapmış. Selanik devlet çağdaş sanat müzesinin, Yunan Kültür Bakanlığı'yla birlikte düzenledikleri bienalin bu yıl üçüncüsü gerçekleşiyor. Bienal, Akdeniz iklimindeki politik ve kültürel gerilimlere işaret ederken Colombo'nun savunduğu yeni bir bireyselliği de ön plana çıkarmayı hedefliyor. 50 sanatçının katılacağı bienalin danışma kurulunda, bu yılki İstanbul Bienali küratörlerinden Jens Hoffman'ın kız arkadaşı Tate Modern küratörlerinden Jessica Morgan bulunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA