Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Huylu huyundan vazgeçmez!

Görmemek için hepten kafasız olmak gerekir: İran'la altın ticaretini yürüten adam içeri alınıyor, İran'la ilişki kuran Halkbank öldürülmek isteniyor.
Yolsuzluk belki var belki yok, o değil mesele...
Çoktan pasaportunu alması gereken Amerikan elçisi bunun üzerine hemen CHP ile temaslara başlıyor ve bir yandan da açık açık "uyardık, dinlemediler" diyor.
İsrail'le papaz olmuş, Çin'den silah almış, Batı'ya kafa tutmuş başbakana esaslı bir "uyarı" çekiliyor doğrusu!
Congratulations gentlemen, your boys have done it... Again...
Bu Amerikan operasyonu da, Pennsylvania eyaletinde oturan bir "ruhani liderin" adamları tarafından yürütülüyor...
Bu "hizmet cemaati" neye ve kime nasıl bir hizmet sunuyor? Amerika tarafından niçin korundu, bunlar "İslamcı" değiller miydi?
Daha beş yıl önce Ergenekon örgütünün ve darbecilerin tasfiyesinde "belirleyici" rol oynamış, "artık müttefiklerinde darbe marbe istemeyen" Amerika, şimdi fikrini mi değiştirdi?
Cemaat, bu doğrultuda harekete geçerek namlı darbecileri birer birer af mı ediyor?
Hayrola, Amerikan sopasıyla dürtüklenen beklenmedik bir "İslamcı-Kemalist ittifakı" mı izliyoruz ağzımız bir karış açık kalarak?
Liberal olduklarını söyleyenler bu kavgada niçin körükörüne cemaatin yanında yer alıyorlar?
Hayatında dinle imanla hiçbir ilgisi olmamış abdestsiz destursuz birtakım kart hergeleler niçin birdenbire en azılı Fethullahçı kesiliverdiler?
Cemaat, MİT Müsteşarı'nı niçin "yemek" istemişti? Oslo'da başbakanın emriyle PKK ile görüşmelere giriştiği için... Kürt savaşının sürdürülmesinde, barışın gecikmesinde cemaatin ne gibi bir çıkarı olabilir?
Peki liberal olduğunu söyleyen entellerin bunda ne gibi bir çıkarı olabilir? Yıllarca Kürt barışı diye başımızın etini yediler, barışı destekleyen kadroyu da gazetelerinden bir çırpıda tasfiye ediverdiler...
Kim kime çalışıyor hemşerim? Kim kimin adamı?
Kim nereye varmaya çalışıyor? Tayyip Erdoğan devirilecek, yerine kim gelecek, ne gelecek?
Şeriat mı gelecek? O zaman liberallerin içleri rahat mı edecek?
Faşistler mi el koyacaklar? O zaman liberaller ve şeriatçılar mutlu mu olacaklar?
CHP-MHP koalisyonu mu? Çıkacak olan iktisadi krizde boyunuz mu uzayacak? İstanbul sermayesi para kazanacak da siz ne kazanacaksınız?
Yaratmaya çalıştığınız ortamda rahatça ayakta kalacağınızı mı sanıyorsunuz?
Amerika'nın istediği zaman kimi nasıl "piç gibi ortada bıraktığını" elli yıldır görmediniz, şimdi de mi göremiyorsunuz?
Bir zamanlar Menderes'i, sonra İnönü'yü, dön dolaş Demirel'i, önceki gün Abdullah Öcalan'ı, daha dün Ergenekon'u satan Amerika, yarın sizi de haydi haydi harcar... Hangi Alman oyununda nasıl kullanıldığının farkına varamayan Taksim çocuklarına dönersiniz. Ona bakarsanız, kırk yıl önce de, otuz yıl önce de hangi oyunda kullanıldıklarının bugün bile farkına varamamış solcular da yok değildir tabii.
Bu kadar ahmağın ve bu kadar puştun at oynattığı bir ülkede gene de tek umut seçim sandığıdır.
Söyleyelim de gazetecilik mesleğine ihanet etmiş olmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA