Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Bunlar adam olmayacaklar

Çatlak sesler artıyor. Hadi bakalım kolay gelsin, hangisini destekleyeceksin? Haybecilerin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu mu, faşistlerin adayı Emine Ülker Tarhan'ı mı?
Çünkü CHP içinde yirmi-yirmi beş kişilik "ulusalcı grup" kazan kaldırmış, ikinci aday için imza topluyormuş da...
Sarıgül de kendi partisini nihayet kuruyormuş, yihhuuu...
Ortalık karışık, sen en iyisi yıllık izninin bir bölümüne çık hemşerim.
10 Ağustos'tan sonra dön, pişmiş kelle gibi sırıt. Adamınız Sarıgül belediye seçiminde madara olduğu zaman sırıttığın kadar da pişkin olsun gülücüğün.
İzin yap da, Gazi koşusu haberinde "atlar Gazi'nin huzurunda" gibi dangalakça şeyler yazma. (Sonra da "patron gazeteyi kapatacak galiba" diye korkarsın, patron seni neden açık tutsun?)
Evet, atlar, yani bildiğimiz koşu beygirleri aslında koşmamışlar, Gazi'nin huzuruna çıkmışlar. (Yanında da Atatürk'ün kalpaklı bir resmi tabii.)
Tüh, keşke kupayı Emine Ülker Tarhan'a verdirseydiniz, reklam olurdu.
Çünkü ötekinin reklamını çok zavallı bir düzeyde yapabiliyorsunuz. İhsanoğlu'nun "İslami" yanını öne çıkarsanız kendi kalenize gol atmış olacaksınız, onu emekli Kemalist memurlara şirin göstermek için kurduğunuz "Ekmel Bey tezgâhı" boşa gidecek.
O zaman da kalıyor altını çizebileceğiniz çarçur etkinlikler: Kayınçosunun kızının diploma törenine katıldı, eniştesinin bacanağının nikâhında şahitlik yaptı, falan filan. Başka malzeme yok.
Bunlar etkili olmazlar. Eline pazar filesi verin, Gima'nın kasa kuyruğunda resmini çekin.
Hele bir de yaya geçidinde kırmızı ışıkta beklerken yakalarsanız, mükemmel memur propagandası olur.
Seçimi kazandırmaz ama kış kışlığını, kuş kuşluğunu, yokuş yokuşluğunu yerine getirmiş sayılır.
Haber atlıyorsunuz, bu işi bilmiyorsunuz, Ekmeleddin Hoca'yı alıp Ardahan'a götürecektiniz.
Çünkü efendim, Ardahan'ın Damal ilçesinin Karadağ beldesinde beklenen "yıllık mucize" gene gerçekleşmiş. (Ne olmuş yani, Brezilya'nın bir köyünde de Meryem Ana heykelinin gözlerinden kan damlıyor.)
Evet ya, yüce önderin aziz silueti Karadağ sırtlarında gene belirmiş.
Fotoğrafa baktım, evet benziyor. Gerçi gözleri çakmak çakmak değil ama adı üstünde "siluet" bu, siluetin mavi gözlüsü, sarı saçlısı olmaz ki...
Vallahi bana sorarsanız azıcık Laurence Olivier'yi de andırmıyor değil ama o kaç paralık adam ki gidip de Karadağ'a suretini vurduracak?
Fakat "hava muhalefeti nedeniyle" mucize bu sene iki hafta gecikmiş.
Karşıdevrimci bulut, gerici yağmur, silueti engellemek cüretini gösterebiliyorlar...
Ne kadar saftırık varsa, son günlerin modasına uyup "selfie" çekmişler, arkada büyük önder, önde CHP seçmeni (fonda martılar yok, dağda martı bulunmaz.)
Daha vaktiniz var canım, kutlu siluet 15 Temmuz'a kadar Karadağ'da sürekli belirecekmiş.
Lakin bu "epifaniyi" önde İhsanoğlu'yla mı çekeceksiniz, Tarhan'la mı? İşte bütün mesele burada.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA