Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Yoksa bu ölümlere göz mü yumuyoruz?

Fatmanur'un babası "Kızımın katili devlettir" demiş.
Okul servisini tarayıp iki genç kızı öldüren Sinan Dursun adam öldürmeye tam teşebbüs, uyuşturucu ve silah bulundurmak suçlarından sabıkalıymış.
Talihsiz genç kızın ailesi, iki yıldır kızlarının peşine düşen katil hakkında bir değil, üç değil, tam dokuz kez savcılığa şikâyet dilekçesi vermiş. Şimdi bunu bilip de kahrolmamak mümkün mü!
Televizyonlar da haberi verirken hiç utanmadan "çılgın âşık dehşet saçtı" deyip durdular.
Aşkla ne ilgisi var bu vahşetin! Haber dilinde böylesi ucuz ve tehlikeli tanımlamalardan derhal vazgeçmemiz gerekiyor.

***

Peki iki ay önce Denizli'de eski eşi tarafından pompalı tüfekle vurulan Reyhan Akyurt'un babasının gazetecilere anlattıklarını hatırlıyor musunuz? "Katil, daha önce de kızımı silahla rehin almıştı. Hâkim üç ay verdi. Cezaevinden çıktıktan sonra peşimize düştü. Defalarca şikâyet ettik ama dikkate alan olmadı" diyordu Baba Akyurt.
Böyle göz göre göre gelen sayısız cinayet var.
Hangi birini hatırlayacaksınız!
Bunlardan biri de Hülya Tazegül'dü.
Koca şiddetinden bir türlü kurtulamıyordu.
Defalarca polise gitmişti. Savcılıktan korunma istemişti ama aldırış edilmedi. Ayşe Paşalı'nın katil kocası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alınca belki benim kocam da artık korkar, çekinir diye umutlanmıştı.
Yanıldı. Kocası onu başından vurarak öldürdü.
Cenazesi kalkarken annesi "O kadar şahidimiz var, dilekçemiz var. Adam evi kundakladı, kapıyı kırdı. Neden müdafaa etmediniz yavrumu? Bu kadınları hep öldürsünler mi?" diye haykırıyordu.
***

İnternette bir tarama yapmaya kalkıştığınızda...
Utanıyorsunuz!
Mesela kız peşine düşen adamı defalarca şikâyet etmiş, ne aldıran olmuş ne de bir çare bulan! Kızcağız yaşadığı şehri değiştirmek zorunda kalmış. Ailesinden çok uzaktaki bir şehirde öğretmenlik yaparken katili gelip bulmuş onu.
Böyle yüzlerce olay var!
Nedir bütün bunlar? Sadece ihmal mi?
Yoksa bu ihmallerin altında...
Toplumun hücrelerine kadar yerleşmiş "dizini kırıp bütün olumsuzluklara boyun eğmeyen" kadınlara ve sosyal hayata karışmaktan korkmayan genç kızlara karşı örtük bir sosyal tehdit mi var?
Bütün bu gerçeklerle yüzleşmek ve mutlaka çare bulmak zorundayız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA