Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Terör belası 16 bin kişiyi sakat bıraktı

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle kaybımız çok büyük. Bugün, terör eylemlerinin yarattığı kayıplar hakkında sizleri bilgilendirmek istedim...
1984'ten beri devam eden 31 bin 409 terör eylemi sonucunda 29 bin 704 kişi ölmüş, 5 bin 88 kişi daha yaralanarak sakatlar kervanına katılmış.
26 yıldır terör nedeniyle 12 bin 404 asker, 3 bin 388 polis, bin 932 köy korucusu, 4 bin 274 vatandaş olmak üzere 21 bin 948 kişi yaşamını sakat olarak sürdürüyor.
Rakamlara baktığımızda bilanço ağır. Organ kayıplarının yanında yazılan çizilen 200 milyon dolar civarında da maddi kayıp var. Terör nedeniyle turizmdeki maddi kayıplar, diğer tarafta sakat kalanların harcadığı milyon dolarlara varan tedavi (ortez-protez) gideri var. Bunlara cenaze masraflarını eklediğimizde gayriresmi rakamlara göre terörün faturasının dolaylı maliyetlerle birlikte yaklaşık 300 milyon doları bulduğu belirtiliyor. Bir başka deyişle terör nedeniyle ortaya çıkan sakatlıklar karşımıza 100 milyon dolarlık bir fatura çıkartıyor. Bu rakam size abartılı gelebilir. Tabii ki gelmeli.
Gelin kabaca bir hesap yapalım.
Kayıp organların işlevini görebilecek basit bir aparatın fiyatı bin lira, ortez-protezin fiyatı ise 4 bin liradan başlıyor. Terörün sakatladığı 21 bin 948 kişinin sadece ortez-protez ihtiyacı için bu rakamlar ödeniyor. Tedavi, bakım, maaş ve diğer giderlerle, bu rakam çok iyimser kalıyor.
Bunlar işin maliyet ve para kısmı. Benim asıl amacım, sakatlar kervanına katılımı azaltmak için dikkat çekmek!
Vatanını korumak için bedenini siper eden şehitlerimiz daima kalbimizde yaşayacak.
Ya kolunu, bacağını, gözünü kaybeden gazilerimiz yani sakatlarımız... Onları öyle görünce üstelik acılarını azaltacak sevgi elinin de yeterince uzatılmadığına tanık oldukça bin kez ölüyoruz!
Sözün özü, şehitlerimizi kalbimize gömerek rahmet, kederli ailelerine sabır diliyoruz. Gazilerimiz için ise "Biraz daha ilgi" diyoruz.
Sahi, yaşamını sakat olarak sürdüren gazilerimiz sizce daha fazla ilgiyi hak etmiyor mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA