Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Hayal kırıklığı

CSKA, Beşiktaş'ın bu grupta kendisine rakip olarak gördüğü ve en kötü ihtimalle Avrupa Ligi'ne katılmak için önüne geçebileceği rakipti. Rusya Ligi'nde aldığı kötü sonuçlarla kaybettiği güven ve sonrasındaki teknik direktör değişimi Beşiktaş için önemli avantajlardı. Ama maalesef İstanbul'daki hesaplar Moskova'ya uymadı.
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci maçını da oynadı. İki maçtaki genel görüntü 80'li yıllardaki "Yenildik ama ezilmedik... Şansımız yaver gitseydi kazanabilirdik" gibi eski fotoğrafları anımsatıyor. Beşiktaş oynar gibi yapıyor ama oynayamıyor. Defans yapıyor gibi görünüyor ama defansta hatalar yapıyor. Topa hakim gibi görünüyor ama işin final kısmında başarılı olamıyor. Atak oynuyor gibi görünüyor ama ceza alanı içinde ve gol bölgesinde etkili olamıyor. Kısacası bal yapmayan arı gibi kısır ve verimsiz. Verimli olabilmek için özellikle yüksek kalite gerektiren bu tür maçlarda, hem tecrübeli hem de etkili oyunculara ihtiyacımız var.
Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olma düşüncesiyle birçok yeni oyuncuyla sözleşme imzaladı. Bu oyuncular için ödemeyi taahhüt ettiği rakam yaklaşık 50 milyon Euro.
Yani Beşiktaş gibi bir takımın bütçesi için, hatta Türkiye'deki bir takım için inanılmaz rakamlar. Bu bedelin büyüklüğünün karşısında elbette aynı büyüklükte bir performans ve başarı bekliyorsunuz. Ama sonuç, bu maçta da gördüğüm gibi müthiş bir hayal kırıklığı.

YANLIŞ TERCİHLER...
Şampiyonlar Ligi için aldığınız iki yabancı Fink ve Tabata kulübedeler; oyuna bile girmiyorlar. Fink'in mevkisinde Ekrem'den ön libero yapmaya çalışıyorsunuz. Yine önemli bir bedel ödeyerek transfer ettiğiniz İsmail, tecrübesizliği ve hatalarıyla son derece verimsiz. Erhan, Rıdvan 18'de bile yok. Nihat formsuz ve çok istekli görünmesine rağmen etkisiz ve güvensiz.
Bu kadar olmazın olduğu yerde bir de buna bu maçlar için yanlış oyuncu tercihleri ve hatalı oyun düzenleri de eklenince bu tür sonuçlar sürpriz değil. Ama sezonu iki kupayla kapatıp yeni sezonda bu kadar kısa sürede bir anda tüm hedefleri elinden kaçırabilmek ve kaybetmek ise büyük sürpriz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA