Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Güneş'in hamleleri

Trabzonspor ilk maçta avantajlı bir skor yakalayan takım. Ama ikinci maça öyle kötü bir başlangıç yaptı ki, anlaşılır gibi değil. Trabzonspor her zaman olduğu gibi 4-4-1-1 sistemiyle maça çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 4-3-3 sistemiyle oynadı. Trabzonspor'un ilk 15 dakikada çok önemli sorunları ortaya çıktı. Orta sahada Selçuk, savunmanın arasına girdi. Colman önde top kayıpları yaptı. Bunun sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye karşı ataklarda çok önemli gol pozisyonları üretti. Bunlardan birinde Onur'un inanılmaz bir kurtarışı var.
Şenol Güneş, Trabzonspor'da bu arızayı giderme yolunda önemli bir adım attı. Alanzinho'yu sağ kenara çekti. Serkan'ı da orta sahaya kaydırdı. Serkan mücadeleci kimliği ile orta sahaya destek olduktan sonra Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir kelesinde daha fazla görülmeye başladı. Giray ile kazanılan golden başka Alanzinho ile gole yaklaştığı bir pozisyon daha var. İkinci yarıda Trabzonspor ilk yarıya göre daha etkiliydi. Savunma ilk yarıya göre daha uyumlu gözükürken orta sahada Selçuk'un yerine Ceyhun girdikten sonra üstünlük tamamen Trabzonspor'a geçti. Bu bölümde girilen gol pozisyonlarında daha paylaşımcı olmaları gerekirdi. Başta Alanzinho olmak üzere bireysel oyunu tercih etmeleri gelecek için soru işaretidir.

YAKLAŞAN TEHLİKE!
Öyle ki kaçırılan gol pozisyonundan sonra Engin ve Alanzinho'nun oyun Trabzonspor ceza sahasında oynanırken, İstanbul Büyükşehir ceza sahasına yakın bir yerde tartışmaları ise bir tehlikenin başlangıcıdır. Kupada yarı finale çıkan Trabzonsporlu oyuncuların bilmesi gereken kendilerini bugünlere taşıyan en önemli faktörün 'Takım birlikteliği' olduğu gerçeğidir. Başarıda istikrarı yakalamak için bu unsur kaçınılmaz bir gerçektir. İstanbul Büyükşehir Belediye ise maçın ilk 15 dakikasında girdiği pozisyonlarını değerlendirse bu çeyrek final maçında kimsenin beklemediği bir sonuç alabilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA