Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sivas'ta seri sonu!

Fenerbahçe'nin 27 maçlık yenilmezlik serisine Sivas dün haklı bir galibiyetle son verdi. Mücadelenin başlamasıyla gördük ki Sivasspor maçı isteyen, yardımlaşması üst düzeyde olan bir takım. Önce Rıza Çalımbay'ı kutlamak gerek. F.Bahçe gibi güçlü bir takıma karşı oyun şablonunda herhangi bir değişikliğe gitmeden 4 hücumcuyla başladı.
Orta sahadan Kıvanç ve Kadir hücuma sürekli destek oldular. Grosicki ve Pedriel ile de kenar atakları çok iyi şekilde yaparak F.Bahçe savunmasını çok güç durumlarda bıraktılar. İlk yarıda Eneramo ile kazandıkları gol ofsayt. Ama girdikleri 2-3 net gol pozisyonları da var. Fenerbahçe'yse son yıllarda gördüğümüz en etkisiz gecelerinden birini yaşadı. Görünen o ki Alex'in olmaması büyük bir sorun. Ama Alex yoksa Aykut Kocaman sistemi değiştiremez miydi? Çünkü Alex'in yokluğunda görev verdiği Sezer, bu sistemi işletebilecek oyuncu değil. Fenerbahçe önde top tutan oyuncusu olmadığı için çoğalamadı. Cristian ve Emre çok fazla öne çıkan oyuncular değil. Dün de fiziksel güçleri çok üst düzeyde olmadığı için savunmanın önünde kaldılar.
İkinci yarıda Kocaman, Sezer'in yerine Selçuk'u alıp Emre'yi öne sürerek hücumda etkili olmayı düşündü.
Ama Sivasspor, bu düşünceyi başarılı kıldırmadı.

KIVANÇ MÜKEMMEL OYNADI
Kıvanç orta sahada mükemmel oynadı. Fenerbahçe hücuma çıkarken kaptığı iki toptan birini Grosicki golle sonuçlandırdıktan sonra ise Fenerbahçe için maçı çevirebilme şansı kalmadı. Semih oyuna girdikten sonra Fenerbahçe en net gol pozisyonlarına girse de bunlardan faydalanamadı.
Sonuçta Sivasspor; koşan, mücadele eden, yardımlaşan, rakibin gücünden korkmayan bir takımın neler yapabileceğini dün akşam herkese gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA