Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Bitlis'te hiçbir başarı tesadüf değil

Geçen yıl LYS'de yakaladıkları başarı, kopya iddiaları nedeniyle gölgelenen Bitlislilerin burukluğu, bu yıl sonuçların açıklanmasıyla haklı bir gurura dönüştü. Şehirdeki Fen, Anadolu, Özel, Meslek ve Anadolu Öğretmen liselerinin başarısı, 2011 - LYS Türkçe - Sosyal puanına göre en başarılı il olmanın, tesadüf olmadığını gösteriyor. İlin aday sayısı 1682, puan ortalaması ise 269.195. Bu sıralama LYS 3 ve LYS 4 sınavlarına katılan adayların TS puan ortalamalarına göre yapılmış. Bitlis'in eğitimde yakaladığı önemli yükseliş geçmişinden de geliyor. 13. yüzyıldan itibaren sayılı ilim merkezleri arasına girmiş ve birçok başarıya imza atmış bir şehrimiz. Geçtiğimiz mayısta, Pluss Telekom çağrı merkezinin davetlisi olarak,
Bitlis'te katıldığım "Üniversiteye girişte başarıya doğru" konulu panelde gençlerle bir araya geldim.
Burada edindiğim izlenim; başarı gümbür gümbür geliyordu. Gelin bu başarıyı masaya yatıralım.
Bitlis'in bu başarısı sadece okul ve öğretmenleri sevindirmedi, Bitlis halkı bundan çok memnun olduklarını söylüyor. LYS'deki başarı Bitlis halkını da gururlandırmış. Fırıncısından, nalburuna kadar halk Bitlis'in adının duyulmasının ve başarıyla anılmasının mutluluk verici olduğunu belirtiyor. Ayrıca Bitlis halkı şunu da işaret ediyor. İşadamlarımızın büyük katkısı olmasaydı, başarı gelmezdi. İki yıldır bir ekip çalışması yürütülüyor Bitlis'te. İşadamları, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin olağanüstü çalışması bu ekibe 2011- LYS Türkçe -Sosyal puanı şampiyonluğu zaferini verdi. Vali Nurettin Yılmaz, Bitlis'in bu başarısındaki en etkili isimlerden. Yılmaz gece gündüz demeden okul ziyaretlerinde bulunmuş ve eksikleri gidermiş. Öğrenci isteklerine son derece önem veren Yılmaz, öğrencilere gerekli tüm imkânları sunmuş ve sonuç gözler önünde. Yılmaz huzur ortamını sağladığı için çok mutlu.

Vahit Kiler farkı

Bitlis'te başarının mimarlarından biri de AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler. İşadamı "Atılan adımlar meyvesini verdi. Artık gençlerimiz yapamayız yerine, başarırız demeye başladı" diyor. İşadamları, yaptırdıkları ve destek oldukları okulların öğrenci ve mezunlarına iş imkânı sunacaklarını, hatta alanı uygunsa iş garantisi verdiklerini söylüyorlar. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yurderi de bu başarıyı güçlü bir ekip çalışmasının meyvesi olarak görüyorlar. İşadamlarının ve hükümetin de büyük katkısının unutulmaması gerektiğini vurguluyorlar. Yine Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mutluk Özden ve Cesim Ateş'in de eklediği gibi bu başarının devam etmesi için verilen maddi ve manevi desteklerin devam edeceği ve üniversiteye girişte uzun yıllar bu başarıyı sürdüreceklerini belirtiyorlar.
Bu başarıda Bitlis dışında yaşayan, özellikle İstanbul'daki Bitlis derneklerinin de katkısının çok önemli olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Doğu'daki eğitimin gelişmesinin en güzel örneği, bu LYS sonuçları. Bölgedeki terör ve ekonomik sorunları halledersek, diğer illerimizde de Bitlis'in başarısını görebileceğiz. İşte sevgili dostlar, hepimizin gurur duyduğu bir başarı öyküsü.
Emeği geçen herkesi kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA