Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kılıçdaroğlu kimin avukatı?

Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin cep telefonuna, Emniyet'te, Mahmut Oğuz Kazancı'nın telefon numaralarının yüklendiği ortaya çıkınca, kıyamet koptu. Hatta, perşembe akşamı, CNN Türk'te, Kemal Kılıçdaroğlu, Çelebi, bu tertip yüzünden Ergenekon davasına dahil edilmiş gibi konuştu. Oysa olay bambaşka. Bir ana muhalefet liderinin, hiç araştırmadan, ağzına geleni söylemesi de çok üzücü.
Neriman ve Kemal Aydın ile Durmuş Ali Özoğlu adlı kişiler, Harp Okulu'ndan öğrencileri devşirip, kendi ideolojilerine kazandırmakla suçlanıyor. Bu talebelerden biri, Mehmet Ali Çelebi. Çelebi, Noyan Çalıkuşu, Eren Mumcu, Yaşar Tozkoparan, Hasan Hüseyin Uçar isimli arkadaşlarıyla birlikte, Aydın çiftinin yakın çevresinde bulunuyor.
Bu arada, Neriman ve Kemal Aydın'ın yönlendirmesiyle, Çelebi'nin Hizb-ut Tahrir terör örgütüyle ilişkiye geçmesinin sağlandığı belirtiliyor.
Mehmet Ali Çelebi, Hizb-ut Tahrir üyesi taksici Süleyman Solmaz ile temas kurmuş; onun aracılığıyla, örgütteki kişilerle görüşmüş. Hatta arkadaşı Noyan Çalıkuşu'yla birlikte örgüt mensuplarının fotoğraflarını çekip, Neriman ve Kemal Aydın'a vermişler.
Bunların hepsi iddianamede var. Zaten, Mehmet Ali Çelebi, bu örgütle temasa geçtiğini kabul ediyor, "Amacım istihbarat toplamaktı" diyor.
İddianame, İstanbul Emniyeti'nde, Çelebi'nin telefonuna yüklenen numaralara hiçbir şekilde dayandırılmamış.
Mehmet Ali Çelebi, Aydın çiftinin himayesi altında, Ergenekon adına, Hizb-ut Tahrir'e sızmakla suçlanıyor.
Peki Neriman Aydın kim?
Sadece Şener Eruygur'a yazdığı iki mektuptan söz edelim:
5.3.2004: "Türk milletine gizli öncülüğünüz, bunların defterini dürmeğe yetecektir."
20.7.2004: "Bu kez yapacağınız ihtilâlin tam bağımsızlık ve ulus devlet varlığından yana olmasını, vatan ve devlet hainlerinin ise, kafalarını almasını dileriz."
Kemal Kılıçdaroğlu, acaba kimlerin avukatlığını yaptığının farkında mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA