Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

4/C'lilerin durumu

Bu konuda Başbakan'ın NTV'de verdiği söz hatırlatılıyor ve 4-C'liler kadro bekliyor. Durumlarını şöyle özetliyorlar:
Çalıştıran der ki: "Biz size ekmek verdik; biz olmasaydık sokakta kalacaktınız. Bu ekmeği bulamayan yüz binlerce insan var; halinize şükredin."
Çalışan ise der ki: "Biz çalıştığımız kurumlara KPSS puanıyla yerleştirilen nitelikli işçi statüsünde çalışan kamu personeliydik. Her birimiz teknisyen, tekniker ve üniversite mezunuyuz. Özelleştirmede memur statüsünde olan arkadaşlarımız, kıdem tazminatını almadan bütün haklarıyla başka kamu kurumlarına devredildiler. Biz işçi kadrosunda çalışanlar, aynı şekilde devredilmek istediğimizi üst makamlara bildirdik, kabul etmediler. Tek seçenek, ya özelleşen kurumda iş güvencemiz elimizden alınarak kalacaktık, ya da 4-C denen işçi-memur karışımı bir uygulamaya geçecektik. Özelleştirmeyi biz istememiştik. Ama özelleştirildik. 4-C'liler olarak, gelirimizin ve sosyal haklarımızın yarısından fazlasından mahrum bırakıldık."
Kısacası, 4-C'liler kadro istiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA