Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Vahim saray!

Spor kulübü başkanlıkları eskiden spor sevgisi adına, ahlaklı olma adına, çeviklik adına yapılırdı... Şimdi güç elde etmenin bir başka yolu... Bir zamanlar hayali ihracatçıların en büyük hayali, "spor kulübü başkanı" olmaktı. Oldular da...
Başkan oldun mu iş bitiyor!..
Kimi "iş sahasını" genişletiyor, kimisi "tarihi görünüm" adı altında modern bina dikiyor. Kimi de "En büyük benim" diyerek çevresini eziyor.
Kulüp başkanları, kulüplerinin ve kendi popülerliklerinin artmasıyla her türlü argümanı kullanıyorlar.
Bunun içine siyaset de girebiliyor.
Bir kere G.Saray'ın içine diğer kulüplerde olduğu gibi "siyaset" girdi.
Cimbom'un acil olarak bunu çözmesi gerekiyor.


***

Spor ne zaman özüne dönecek?
Elbette, para hırsı gözden düşünce... O halde Türk futbolunun temel sorunu ne? Fanatik kulüpçülük ve futbolda bölücülük.
Futbolseverler, futbolun gerçek duygusundan uzaklaşalı yıllar oldu. Heyecan ve bilgi trendinde düşüş var. Kimse salı akşamı milli maç olduğunun farkında bile değildi. Halkı futboldan soğuttular!
Yöneticiler değişimi, "stat değişiminde" gördü. Oysa kafaların içinin değişmesi lazım. Tez elden spor kulüplerinin başına hem paradan anlayan, hem de amatör ruhunu yitirmemiş yöneticilerin gelmesi şart. Spor kulüplerimiz gırtlağına kadar borçlu.
Borç ödemek isteyenler, şapkadan tavşan çıkaracak.
Buna çözüm bulmak gerekiyor.

G.Saray'ın yarım milyar lira borcu var. Üstelik 2000 yılında dört şampiyonluğa imza attığı dönemde de borcu vardı, "Kaşıkçı elması" gibi bir değer yok edildi. Borçlar ertelene ertelene bugünlere gelindi. Artık yarınlar bitti.
2013'ün sonuna kadar kasasına girecek kuruş parası yok.
Her şey ipotekli. Sonuçta Cimbom, halka arz yoluyla borcunu yaymaya çalıştı ama sermaye piyasalarını bile doğru kullanamadı. Bundan sonra halka arzla ve kurumsal yatırımcılardan da para bulma şansı yok. Tablo vahim olunca saray olmuyor.
Ayrıca 1987 kişinin ibra ettiği mali genel kurulda denetçi raporlarından yayılan sinyale dikkat çekelim. Denetçiler, "Türk Ticaret Kanunu'nun 324'üncü maddesine göre, alacaklar borçları karşılayamaz hale geldi" dedi.
Genel kurul denetçileri beğendi ama rapor "kulüp gitti gider" diyor...
Batacak mı?
Moratoryum
mu ilan edecek?
Centilmenler ordusu centilmence çözüm üretmeli.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA