Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açıköğretim Liselerinde okuyan on binlerce öğrenci için ertelenen sınavlar 25 Şubat 2021 tarihi itibarı ile başladı. Öğrenciler, AÖL online sınav giriş ekranı aracılığıyla kendilerini ilgilendiren online sınavlara katılım gösteriyor. Açıköğretim Lisesi 1. dönem sınavları 1 Mart'a kadar sürecek. Hâl böyle olunca, özellikle sabah saatlerinde AÖL online sınav giriş ekranı üzerindeki araştırmalar da artış gösteriyor. Adayların kendilerini ilgilendiren oturumlara katılım gösterebilmeleri için AÖL sınav ekranı üzerinden giriş yapması gerekiyor.
MEB tarafından yapılan açıklama ile AÖL sınav giriş ekranı linki duyuruldu. Adaylar, haberimizin devamında yer alan AÖL sınav giriş ekranı bağlantısı aracılığıyla sınavlara katılım gösterebilir. Online sistem üzerinden gerçekleşecek olan sınavlar 1 Mart tarihinde sona erecek.
İşte, Açıköğretim Lisesi AÖL 1. dönem online sınav giriş ekranı;
AÖL SINAV GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
AÖL girişi için resmi sitede karşınıza çıkan güvenlik kodu, T.C. kimlik veya öğrenci numarası ardından ise şifrenizi yazarak erişim sağlayabilirsiniz.
AÖL SINAV TARİHLERİ 2021/1. DÖNEM
Açık öğretim kurumları 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları için online sınav sistemi 25.02.2021 (saat 09.30'dan) - 01.03.2021 (saat 23.59'a kadar) tarihleri arasında açılacaktır.
AÖL SINAVLARI NASIL YAPILACAK?
Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır.
Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabileceklerdir.
Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.
Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır.
Seçilen derse ait sınav, "Sınava Başla" butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında "Kaydet ve İlerle" butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise "Kaydet ve İlerle" butonu yerine 'Sınavı Bitir' butonu olacaktır..
DEĞERLENDİRME
Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.
Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.
Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.
Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.