Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÖRS

Bulaşık için 60 saniye yeterli

* Bulaşık makinelerinden de şikayetçiyim. Profesyonel mutfaklardaki bulaşık makineleri iki dakikada bilmem kaç tabağı yıkıyor bizim evdeki bir saat langır lungur çalışıyor. Biz ev tüketicileri de profesyonel mutfakların teknolojilerini hak ediyoruz.

* Profesyonel makine normalde 45 saniye yıkama suyuyla 16 saniye de durulama suyuyla temas ediyor. Makineniz iyi, suyunuz yeterince ısınmışsa pırıl pırıl bulaşıklar çıkartabiliyorsunuz. Çok kirliyse 120 saniyeye çıkartırsınız ama 150 saniyeye gerek yok.

* 120 saniye şaka gibi geliyor insana.

* Ama normali 60 saniyedir. Suyun sıcaklığı 82-85 dereceye çıktığı için de mikropları öldürmüş olursunuz. Bulaşığın mikrobiyolojik güvenliği de sağlanmış olur.

* Şimdi burada birkaç yüz kişi yemek yiyor. Aşağıda gördüğümüz mutfak sanki hiç çalışılmıyor gibiydi. Eskiden ortadaki kuzinada kazanlar kaynıyor, buharlar mutfağı kaplamış olurdu. Yemek kokuları içinde bir ortam bulurduk. Bizse hiç koku yapmadan fırınlarda pişen yemekler gördük. O büyük fırınlar aynı anda kaç porsiyonluk yemek pişirebilir?

* Bir fırın rahatlıkla 300 porsiyon yemek çıkartabilir.

* Evdeki irice bir derin donduruculu buzdolabı boyutlarında bir alet, 300 kişiye aynı anda yemek çıkartıyor.

* Rahatlıkla... Mesela o fırının 120 ya da 90 tabaklık tabak arabaları da var. Toplu halde fırında yemek tekrar canlandırılıp servis ediliyor. Doldurma boşaltma, canlandırma dahil her şey sadece yedi dakika sürüyor. Yedi dakikada bir, 100 120 kişiye servis yapabilecek durumdasınız. Şeflere çok büyük kolaylık getirilmiş. Tabaklar eskiden tezgahların üstünde beklerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA