X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Soğuklara karşı bunları tüketin!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Soğuklara karşı bunları tüketin!

  • Giriş Tarihi: 5.1.2015 13:15 Güncelleme Tarihi: 5.1.2015 13:19
Soğuklara karşı bunları tüketin!
Soğuklara karşı bunları tüketin!

Soğuk hava özellikle Ege ve Marmara’yı etkisi altına alırken, beslenme uzmanları hastalanmamak ve daha az üşümek için önerilerde bulundu.

Uzmanlar yemeklere eklenen soğan ve sarmısak miktarının artırılmasını, kırmızı pancarın ve pazının sofradan eksik edilmemesini önerdi.

Beslenme Uzmanı Çiğdem Çetinkaya, dondurucu soğuklarda vücut direncini artırmak ve üşümemek için soğan, pazı, pancar ve havuç tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Çetinkaya, antioksidan vitaminler içeren sebze ve meyvelerin A, E ve C vitamini ile omega 3, omega 5 ve selenyum içeren besinlerin alınmasını önererek şunları kaydetti: "Portakal, nar, mandalina, kivi C vitamini yüksek meyveler olduğu için her gün mutlaka yenmeli. Salataya havuç rendelenmeli ve limonlu tüketilmeli. Antioksidan etkisi nedeniyle soğan ve sarmısağın yemeklerdeki miktarı artırılmalı.

KADINLARDA 2 KAT FAZLA GÖRÜLÜYOR!

Omega 3 ve selenyum için haftada üç gün ızgara balık yenmeli. Yeşil yapraklı sebzeler ıspanak, kereviz, maydanoz sık tüketilmeli. Kırmızı pancar enerji deposu, şifa kaynağıdır, mutlaka alınmalı. Pazı dolmasıyla, kavurmasıyla bol bol yenmeli. Kuvvet verir, öksürüğe faydalıdır. Kan yapıcı özelliği nedeniyle havuç suyu içilmeli. Kavrulmamış ve tuzsuz ceviz, fındık, badem alınmalı. Günde iki litre su içilmeli."