Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Veronica Lake

Geçen gün Mehmet Güreli aradı. Evet o; müzisyen, sinemacı, yazar Mehmet Güreli. Dedi ki: "Mehmet Barlas'ın çeviri yanlışlarına ilişkin yazısını okudun mu?" Evet... Devam etti: "Benim bildiğim Virginia Lake diye ünlü bir oyuncu yok, Veronica Lake var. Şunu bir kontrol etsenize..."
Efendim Barlas'ın aktardığına göre olay şöyle: Bir filmde adam 'saçını sarıya boyayıp, dümdüz akıtan' sevgilisine "Virginia Lake gibi olmuşsun" diyor. Alt yazıda bu cümle şöyle veriliyor: "Virginia Gölü'ne benzemişsin." (Sabah, 8 Şubat)
Halbuki Güreli'nin de dediği gibi adam sevgilisinin saçlarını 'Veronica Lake'in (1922-1973) saçlarına benzetmiş olsa gerek.
Ama durun durun! UFO adlı bir İngiliz bilimkurgu dizisinde Wanda Ventham'ın canlandırdığı, uzaydan gelen yaratıklara karşı savaşan 'Albay' Virginia Lake karakteri var. Onun da saçları fena sayılmaz. Kastedilenin 'Göl' olmadığı kesin de, acaba sözü geçen Lake, hangi Lake? Bilirse Barlas bilir!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA