Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Konserden konsere nefes nefese..

ALATURKA SEVDALAR

Türk müziği tutkunları için yoğun içerikli bir hafta yaşıyoruz.
Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey'de Melihat GülsesMünip Utandı'nın solist olarak yer aldıkları "İncesaz Topluluğu" nun konseri vardı.
Melihat Gülses'in yeni çıkan " Narçiçeğim2 " albümünü (Akustik Yapım) zaten günlerdir hem evde hem arabada sürekli dinliyorum. Bu zamanda böyle bir repertuarı aynı albümde, böylesine usta bir yorumla dinleyebilmek, inanılmaz hazlar veriyor bana. Melihat Gülses'in Münip Utandı ile birlikte icralarının, ne tür bir müzik olayı yarattığını tahmin edin artık. Salı akşamı ise, Zeki Çetin'in " Pınar "ında, İnci Çayırlı'nın doğum gününü, O'nu dinleyerek kutladı müzik severler. " İnci Çayırlı " adı, olayın ve günün önemini anlatmaya yeter sanırım. Bu arada İnci Çayırlı'nın dinleyicileri arasında bulunan Dr. Nevzad Atlığ'a da, önümüzdeki hafta Kültür Bakanlığı tarafından " Üstün Hizmet " ödülü verileceği öğrenildi. Yarın akşam ise, Dolmabahçe Sarayı'nda, " İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu "nun konseri var. Bu konserde koro, 3'üncü Selim'in Suzidilara bestelerini, solistler Güzin Değişmez ve İlhan Yazıcı ise, Zaharya ile 2'nci Mahmud'un bestelerini seslendirecekler. Saz eserlerinden sonra da Nurettin Çelik yönetiminde Sultaniyegah faslı var. " Alaturka Sevdalar " olarak adlandırılan bu Saray Konseri'nde açış konuşmasını da, bu satırların yazarının yapacağını, heyecanımın çapını tahmin edeceğiniz ümidiyle duyururum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA