Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Nereye gideceğini bilmeden yol seçenler üzerine

Yer altındaki "Harikalar Diyarı"na giren ve bilmediği bir dünyada yol arayan Alis'in (Alice) sorusuna kedinin verdiği cevap, bugün bizim dünyamızdaki nereye gideceklerini bilmedikleri için hem kendilerinin, hem de onlara kananların başlarını belaya sokanlara da yol gösterebilir.
Harikalar Diyarı'ndaki ağaçlıklı bir bölgede önüne iki yol çıkan Alice kararsızlık içindeyken, romanın karakterlerinden biri olan "Cheshire kedisi" beliriverir... Alis kediye "Bu yollardan hangisini seçeyim" diye sorar. Kedi bu soruya "Nereye gitmek istiyorsun" sorusu ile cevap verir. Alice "Bilmiyorum" deyince kedi "Nereye gideceğini bilmediğine göre hangi yola girersen gir, ne fark eder ki" der. Alis "Yine de bir yere varırım herhalde" deyince kedi bu defa da "Evet, yeterince yürüyebilirsen" der.

Acaba hiç düşündü mü?

Acaba Fethullah Gülen girdiği yolun sonunda kendisinin ülkesinde "Suç örgütünün lideri" konumunda bulunacağını ve hakkında tutuklama kararı çıkartılacak bir yere varacağını hiç düşünmüş müydü? Hepimizin izlediği dünkü haberler mutlaka ona da ulaşmıştır...
Bu haberlere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Fethullah Gülen ile ilgili istediği yakalama kararının talep yazısında "Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlamaları yöneltti... İstanbul 3'üncü Sulh Ceza Hâkimliği de bu gerekçelerle yakalanma kararına onay verdi.

Şimdi düşünme zamanı
Acaba bu noktadan sonra "Pensilvanya Örgütü"nün güdümüne girerek siyaset edebileceklerini düşünen meşru düzenin partileri hangi yolu seçecekler? Acaba CHP "6 Ok"a 7'nci ok olarak "Hizmet"i ekleme sürecini devam ettirecek mi? Kendilerini "Laisizmin bekçileri" olarak gösteren bazı milletvekilleri, aslında "TBMM'de görevli imamlar" konumunda görüldüklerinin bilincine varacaklar mı?
Kıssadan hisse çıkartmaya gelince... Bilişim Çağı'nda eğer hâlâ, "Aydınlanma öncesi" akılla tarihi ve bugünü yorumlamaya çalışırsanız, "Yarın" sizin için sayısız ve çözümsüz sorunlarla dolu olacaktır. İnterneti bilgiye ulaşmak için değil sizden farklı düşünenlere hakaret ve tehditler yağdırmak için kullanmayı yeğ tutuyorsanız, "Vaaz" adı altında beddualar seslendiriyorsanız ve inançlı insanları iktidara dönük hırslarınız için istismar ediyorsanız, işin başında yanlış yolu seçmişsiniz demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA