Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Transfer kolay değil

Fenerbahçe yönetimi dört günde yaklaşık 50 milyon euro harcama yaparak dört oyuncu birden aldı.
Lugano ile Edu'nun dört yıllık maliyeti kulüpleri ile birlikte 28 milyon, Kezman ve Deivid'in ise 18 milyon euro civarında olduğu belirtiliyor.
Dünya şartlarında bile çok büyük rakamlar bunlar. Üstelik alınan oyuncuların kulübü belirlenen hedeflere taşıyabilecek kapasitede olup olmadıkları hala tartışılıyor.
Bir Appiah veya Anelka da yüksek maliyetli oyuncular. Ama hiç kimse onları tartışmadı. Çünkü ne olduklarını herkes gördü. Aldıkları paralar bu oyuncuların suçu değil elbette. Pazarlık etmişler, imzayı atmışlar.
Kimse kimsenin kafasına silah dayamamış. Biz işin teknik yönünde, verilenler ile alınanların pek eşleşmediğini düşünüyoruz. Fakat ikinci etapta bu oyuncular ile birlikte, ilk on biri tamamlayan yedi, kadroyu da tamamlayan 20 isim daha var.
Eğer bu kadar yatırım yaptığınız oyuncu, kadronun saygısını kazanamamışsa, içerde de problemler başlar. "Sen bizdensin"
diyerek mukavelesinden eksiltmeler yaptıklarınızı "kaşıntı" tutar.
Bu nedenle ocak ayındaki transfer tartısı çok hassas çalışmalı. Ya büyük maliyetli olanlar hakkında karar verilmeli, ya da diğerleri ile denge sağlanmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA